30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Salihli'de AK Parti kongreleri

AK Parti'nin Manisa'nın Salihli ilçesine bağlı Sart ve Yılmaz belde kongreleri Manisa Milletvekili İsmail Bilen'in de katılımıyla gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde AK Parti Sart Belde Başkanlığa Uğur Akçay, Yılmaz Belde Başkanlığı'na ise Kazım Önsöz getirildi.


AK Parti Salihli İlçe Teşkilatı nüfusu 5 bini aşan 2 belde de seçimlere gitti. Kongrelere AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, İl Başkanı Dursun Ali Yıldız, Salihli İlçe Başkanı Mahmut Börekçigil, İl Başkan Yardımcıları Çetin Güngör, Zafer Ekinci, İl Genel Meclis Üyesi Kenan Öztürk, belde belediye başkanları ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Kongrelerin divan başkanlığını Manisa Milletvekili İsmail Bilen yaptı. Sart beldesinde yapılan seçimlerde 100 delegeden 51'i oy kullandı. Uğur Akçay yeni belde başkanı olurken, eski başkan Bülent Karakoç yeni yönetimde görev aldı. Yılmaz beldesinde yapılan seçimlerde ise 100 delegeden 53'ü oy kullanırken, belde başkanlığına Kazım Önsöz getirildi.


AK Parti Salihli İlçe Başkanı Mahmut Börekçigil yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 6. yaşını yeni dolduran genç bir parti olmasına rağmen yaptığı icraatlarla her alanda ön planda yerini aldığını belirterek, "Teşkilat olarak büyük bir canlılık içerisinde kongrelerimizi yapıyoruz. Bugün dünden daha iyi durumdayız. Yarın ise bugünden daha iyi olacağız.” dedi.


AK Parti İl Başkanı Dursun Ali Yıldız ise, "Bir beldede, bir ilçede bir ilde birlik beraberlik, içerisinde aynı gaye için mücadele edilirse başarılı sonuçlar alınır. AK Parti olarak merkezi hükümette ve yerel yönetimlerde çok önemli hizmetler yaptık. Salihli ilçe merkezi ve beldelerinde Belediye başkanlıklarını almak istiyoruz. İktidar sahibi olunca bu konuda da iddialı oluyoruz. Bu Belediyeleri alabilmemiz için de Durasıllı, Sart ve Yılmaz beldelerindeki belediye başkanlarımızın yaptığı icraatlar göz kamaştırıyor. Bu belde belediye başkanlarımızın göstermiş olduğu performansı Salihli Belediyesi'ne de yansıtmak istiyoruz. Bu nedenle önümüzdeki yerel seçimlerde Salihli Belediyesi'ni kazanmak için gerekli çalışmaları başlattık” diye konuştu.


AK Parti hükümeti döneminde yerel yönetimlerde parti ayrımı yapmadan her belediyeye eşit mesafede olduklarının altını çizen AK Parti Manisa Milletvekili İsmail Bilen, “Çevremizdeki AK Partili ilçe ve belde belediye başkanlarımız yaptığı icraatlarla bulunduğu şehrin ve beldenin vizyonunu değiştirmiştir. Bu belediyelerimize ekstra kaynak da vermedik. Mevcut kaynaklarını en iyi şekilde değerlendiren AK Partili belediye başkanları Soma'nın, Turgutlu'nun, Akhisar'ın, Köprübaşı'nın ve diğer ilçelerin çehrelerini değiştirdiler. Eğitimden, sağlığa birçok alanda devrim sayılabilecek hizmetler yaptık. Geçmişle mukayese edildiğinde yüzde 70 sorunları çözdük. Türkiye 70 milyon. Biz 70 milyonu temsil ediyoruz. Biz birkaç kişi değiliz. Biz Türkiye'de 70 milyonuz. 70 milyon insan bu elit gruba taviz vermeyecektir” dedi.
AK Parti'ye açılan kapatma davası ile ilgili olarak da konuşan Bilen, “Türkiye gerçekten bir hukuk devletidir. Hukukun üstünlüğü ele alınırsa AK Parti kapatılamaz. Yasama, yürütme ve yargı. Bu üç unsur birbirini tamamlar. Yargı hukukun üstünlüğü içerisinde karar almalıdır. Evrensel hukuk kuralları da bu yargılama sistemine müsaade etmeyecektir. Yani AK Parti kapatılamayacaktır. Biz buna inanıyoruz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2008 Pazartesi 13:14:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?