3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Salihli'de Baz İstasyonu Tepkisi

Manisa'nın Salihli ilçesinde Aksoy Mahallesi'nde kurulan baz istasyonu mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.


Aksoy Mahallesi Şüheda Caddesi'nde ikametgah eden M.O. isimli vatandaşın evinin çatısına baz istasyonu kurulmasına izin vermesi üzerine mahalle sakinleri, insan sağlığına zararlı olduğu gerekçesiyle tepki olarak imza kampanyası başlattı. Ayrıca aynı mahallede 2 yıl önce başka bir operatöre ait bir baz istasyonun daha camiye kurulduğunu söyleyen mahalle sakinlerinden Hasan Şahin, “Geçtiğimiz yıllarda Yerler Camisi'nin minaresine dikilen baz istasyonu ile mücadelemiz devam ederken, bir de bunun olması bizleri daha çok huzursuz etti.

Operatör firma baz istasyonunu benim evime kurmak istediğinde bunun ne kadar zararlı olduğunu bildiğim için kabul etmedim. 50 metre ara ile iki tane baz istasyonun arasında yaşamanın sağlık açısından ne kadar zararlı olduğunu bir Sağlık Bakanlığı anlayamıyorsa söyleyecek bir laf bulamıyorum.

Mahalle halkından ziyade bu iki baz istasyonun dört bir çevresinde okullarda okuyan öğrencilerimiz bulunmaktadır. Baz istasyonu kurulduğu yıldan bu yana mahallemizde kalıcı hastalığı bulunan vatandaşlarımızın sayısı da artış gösterdi.

Bu artık sadece Aksoy Mahallesi'nin değil tüm Salihli halkının sorunudur. Mahalle olarak buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz” dedi. Mahalleli ayrıca bu iki operatöre ait cep telefonu hatlarını da iptal edeceklerini söylediler.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2009 Çarşamba 16:51:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?