30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Salihli'de bir aile dramı

Salihli ilçesinde annelerinin hastane masraflarını ödeyebilmek için ellerindeki her şeyi satıp, üstüne 100 bin YTL borca giren Özter kardeşler, böbreklerini satışa çıkardılar.

Mersindere köyüde ikamet eden Özter ailesinin dramı yürekleri burkuyor. 2003 yılının sonlarına kadar maddi durumlarının iyi olduğunu söyleyen Muzaffer Özter (48), annesinin başına gelen acı olaydan sonra her şeyini kaybettiğini söyledi. Acı olayı duygulanarak anlatan Özter, "O dönemde maddi durumum iyi olduğu için evimizin tadilatına başlamıştık. Havanın soğuk olmasından dolayı annem ateş yakmış ve boyacıların başında bekliyormuş. Boyacılardan birisi ateşin daha hızlı yanması için ateşin içine tiner dökmüş. Tinerin etkisiyle alev alan ateş, annem Ayşe Özter'i (75) sarmış. O sırada ateşin içine düşen tiner tenekesini almaya çalışan boyacı tenekeyi arkaya doğru savurmuş. Bu sefer o esnada okuldan gelen oğlum Kutlay Özter'e (14) isabet eden alev annemin ve oğlumun yanmasına sebep oldu. Annem 6 ay boyunca 3 özel 1 devlet hastanesi olmak üzere toplam 4 hastane dolaştı ve 7. ayın sonunda vefat etti. Oğlum Kutlay ise kazayı hafif yanıklarla atlattı" dedi.

"HAYATIM ALT ÜST OLDU"

Annesinin hastane masraflarının çok ağır olduğunu ve bankalar, tefeciler ile arkadaşlarından aldığı borçları ödemeyince batağın içine düştüğünü anlatan Muzaffer Özter; "Annemin hastane masraflarına yetişemez oldum. Köydeki 35 dönüm üzüm bağımı, 2 tane arabamı, traktör kasamı, pulluklarımı değerinin altında sattım. Bunlarda yetmedi bankalardan, tefeciden borç para aldım. Arkadaşıma evimi ipotek ettirerek borç para aldım. Mahsulü kaldırdığımda öderim diye düşünüyordum ama mahsul para etmeyince borç batağının içine iyice saplandım. İntihar etmeyi bile düşündüm. Hayatım alt üst oldu" dedi.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'nde okuyan kızının Kurban Bayramı'nda kazandığı harçlıkları biriktirerek eve kurbanlık aldığını ve hayatında hiç unutamayacağı bir gün olduğunu söyleyen Muzaffer Özter, "Kızım kendi imkanlarıyla üniversitede okumaya çalışıyor. Kurban Bayramı'nda eve geldiğinde bana üniversitede çalışarak kazandığı paradan vererek kurbanlık almamı söyledi. O anda dünya başıma yıkıldı. Kızım ailemizin bu kadar maddi sıkıntı içerisinde olduğunu bilmiyor. Onun okuması için de ona bunu hissettirmiyoruz" diyerek zor durumda olduğunu ifade etti.

Son çaresinin böbreklerini satmak olduğunu söyleyen Muzaffer Özter, "Şu anda toplam 100 bin YTL borcum var. Bu borcumu ödemek içinde son çare böbreklerimi satıyorum. Kendim şeker hastasıyım. Sosyal güvencemin borçlarını ödeyemediğim için ilaç alamıyorum. Şeker hastalığı tedavimi bahçemdeki zeytin ağacının yapraklarını kaynatarak yaptığım ilaçtan yapıyorum. Ağabeyim Süleyman Özter de (58) bizimle beraber yaşıyor. O da benim bu maddi sıkıntı içinde olduğumu gördüğü için böbreklerini benimle beraber satışa çıkardı" dedi. Ağabey Süleyman Özter de, "Kardeşimin gözlerimin önünde eriyip gitmesine dayanamıyorum. Ona destek olmak için ben de böbreklerimi satmaya karar verdim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 17:04:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?