4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Salihli'de Cumhuriyet balosu

SALİHLİ'DE CUMHURİYET BALOSU

Manisa'nın Salihli ilçesinde Rotary Kulübü'nün düzenlediği Cumhuriyet Balosu'na Emekli Orgeneral Fikret Küpeli de katıldı.

Hotel Lidya Sardes'te gerçekleştirilen Cumhuriyet Balosu'nun açılış konuşmasını yapan Rotary Kulübü Başkanı Haluk Demirçivi, "Dünya'ya Atatürk'ün gözlerinden bakarak duygularını yaşamaya çalışıyoruz. O, dünyada başka hiçbir liderin cesaret edemeyeceği devrimleri hayata geçirdi. Bizde cahilliğe dur demek kadın-erkek eşitliğini yaşatmak, laikliği belleklere kazıtmak, gericiliğe dur demek için var gücümüzle çalışıyoruz" dedi.

Salihli'nin damadı olarak, Türk ordusunda ne kadar nişan, madalya varsa göğsünü doldurduğunu söyleyen Emekli Orgeneral Fikret Küpeli yaptığı konuşmasında, "Sizlerle birlikte Cumhuriyet'in 86. yılında aynı havayı teneffüs etmekten dolayı mutluyum. Hepinizin gözleri vatan, millet sevgisi ve Atatürk'ün ilke ve inkilapları ile dolu. Hepiniz çağdaşlığı yaşayan insanlarsınız. Dünya'nın en güzel idare şekli halkın kendi idaresi ile seçtiği insanlar tarafından idare edilmesidir. Atatürk hepimizin bildiği gibi çok iyi bir asker, çok iyi bir devlet adamı ve çok iyi bir düşünürdü. Bugün hala dünyada ne kadar bağımsızlığını kazanmak isteyen devletler varsa oralarda Atatürk'ün isminin bir bayrak gibi dalgalandığını görebiliriz " diye konuştu.

Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay ise, "Öyle zannediyorum ki hepimiz bu kuruluş günümüzü laik cumhuriyetimize yönelik sinsice tezgahların ulusal bütünlüğümüzü bozmaya amaçlayan saldırıların tırmandığı bir dönemde ne olduğunu bilmediğimiz Habur'da yaşattığı rezaletle hepimizi üzen endişelendiren, öfkelendiren bir açılım sürecinde; sözüm ona barış adına sergilenen, terör örgütü mensuplarının kahraman muamelesi gördüğü gösterilerin gölgesinde biraz buruk kutluyoruz. Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki Türkiye Cumhuriyeti sınırları hudutları deniz ötesi ülkelerin karargahlarında belirlenmiş, başka devletlerin icazeti ile kurulmuş bir müstemleke, bir sömürge, bir uydu devlet, bir piyon devlet değildir" diye konuştu. Gecede, hep bir ağızdan 10. Yıl Marşı coşku ile söylendi.

SALİHLİ'DE CUMHURİYET BALOSU
SALİHLİ'DE CUMHURİYET BALOSU
SALİHLİ'DE CUMHURİYET BALOSU
İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2009 Cumartesi 14:08:00
Güncelleme :31 Ekim 2009 Cumartesi 16:34:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?