3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Salihli'de Ekonomi Platformu

Geçtiğimiz günlerde yeni dönem meclis üyeleri ve yönetim kurulunun seçildiği Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nda ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi.


Salihli Ticaret ve Sanayi Odası ilk genişletilmiş meclis toplantısı Sardes Konferans Salonu’nda yapıldı. 27 Ocak’ta meslek komiteleri ve meclis üyelerinin seçimiyle başlayıp, meclis başkanlık divanı ve yönetim kurulunun teşkiliyle devam eden seçim sürecinden sonra, yeni dönemde odayı temsil edecek üyeler ilk toplantılarını yaptı. Meslek komiteleri başkan ve yardımcılarının belirlenmesinden sonra, meslek komiteleri üyelerinin de katılımıyla gerçekleştirilen genişletilmiş meclis toplantısında, Bütçe Komisyonu teşkil edildi. Ayrıca üyelerin oylarıyla hakem heyeti, bilirkişi ve eksperlerin seçimi gerçekleştirildi.


Salihli Ekonomi Platformu olarak da adlandırılan genişletilmiş meclis toplantısında, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Talat Zurnacı, Oda tarafından jeotermal kaynak arama ruhsatı alınan sahayla ilgili üyelere bilgi verdi. 4 bin dekarlık alanda jeotermal kaynak aramak üzere ruhsat alındığını belirten Zurnacı, Ekim 2008’de rezerve edilen alanın ruhsatını da salonda bulunanlara gösterdi. Meclis Başkanı Özcan Ünlü yönetiminde gerçekleştirilen toplantıda ayrıca Organize Sanayi Bölgesi’ndeki gelişmelerle ilgili bilgi veren Başkan Zurnacı, katılımcılar tarafından yoğun ilgi gösterilen ekonomi platformunun belirli aralıklarla tekrarlanacağını ifade etti. Toplantıda ayrıca Oda’nın Ocak ayı hesapları hakkında Genel Sekreter Levent Kılınçaslan tarafından meclise bilgi verildi.


Dört yıl boyunca görevde kalacak 46 meclis üyesi arasında yapılan seçim sonucunda yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Başkan Talat Zurnacı, Başkan Yardımcıları İsmail Balaban-Saim Türetken, Sayman Üye- Ahmet Özbaş, üyeler: Recep Gür, Haluk Kanıl, Hamdi Sarı, İlhan Körezli, Osman Vural, Cemal Murat Erim ve Nuri Sapmaz.

İha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2009 Cuma 16:31:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?