30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Salihli'de 'Halk Oyunları Yarışması'

Manisa'nın Salihli ilçesinde düzenlenen Kaymakamlık Kupası Halk Oyunları Yarışması renkli görüntülere sahne oldu. 

Salihli'de ilköğretim okulları arası düzenlenen Kaymakamlık Kupası Halk Oyunları Yarışması spor salonunda gerçekleştirildi. Yarışmalara Miniklerde Özel Zuhal İlköğretim Okulu ile Sart Mahmut İlköğretim Okulu, Gençler'de Salihli Lisesi, Sekine Evren Anadolu Lisesi, Kız Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi olmak üzere 6 okul katıldı. 

Renkli görüntülerin sergilendiği yarışmada, okullar büyük heyecan yaşadı. Jüri değerlendirmesi sonucunda Geleneksel dalda Özel Zuhal İlköğretim Okulu 76 puanla ilçe birinci oldu. Okula birincilik kupasını Belediye Başkan Vekili Güner Can verdi. Gençler Geleneksel dalda ise Salihli Endüstri Meslek Lisesi 88 puanla 1. olurken, Kız Meslek Lisesi 85 puanla 2., Sekine Evren Anadolu Lisesi ise de 82 puanla 3. oldu. 

Stilize dalda Miniklerde Sart Mahmut İlköğretim Okulu 79.66 puanla, Stilize Gençler'de ise Salihli Lisesi 88.66 puanla 1. oldular. Sekine Evren Anadolu Lisesi 86 puanla 2., Endüstri Meslek Lisesi ise 85 puanla 3. oldu. 

Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Karabıyık, dereceye giren okulların 3. aşama olan grup yarışmalarına ve son aşama olan Türkiye finallerine katılacaklarını hatırlatarak, Salihli Kaymakamlık Kupası Halk Oyunları yarışması birincilerinin 16-17 Şubat tarihlerinde Manisa'da yapılacak Valilik Kupası'na katılarak Salihli'yi temsil edeceklerini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2008 Cuma 17:19:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?