30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Salihli'de kanarya güzellik yarışması

Salihli ilçesinde Kanarya Severler Derneği tarafından "Kanarya Irk ve Güzellik Yarışması" düzenlendi.

Salihli Yüzme İhtisas Sosyal Tesisleri'nde yapılan yarışmaya, Adana, Mersin, Balıkesir, Sivas İzmit, Hatay, Konya gibi değişik illerden ve Suriye'den yaklaşık 500 kanarya katıldı. 52 ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışma büyük bir çekişmeye sahne oldu. Yaklaşık 6 saat süren yarışma boyunca kanaryalar; güzellikleri, tüylerinin rengi ve şekli gibi çeşitli alanlarda jüri tarafından değerlendirilmeye tabi tutuldu. Yarışmada, kanaryalar tüm hünerlerini ortaya koydu. Salihli Kanarya Severler Derneği Başkanı Hasan Karabıyık ve 20 jüri üyesi tarafından güzellikleri, tüylerinin rengi ve şekli gibi çeşitli alanlarda yapılan değerlendirmede, dereceye giren kanarya sahipleri kupa, madalya ve başarı belgeleriyle ödüllendirildi. Yarışma esnasında ayrıca açık artırmayla kuş satışı da yapıldı.

Dernek Başkanı Karabıyık, yapılan bu tür yarışmaların insanlarda kuş sevgisini artırdığını belirterek, ''Bu yıl 6.'sını düzenlediğimiz yarışmaya Türkiye'nin birçok yerinden ve hatta Suriye'den 500 kanarya katıldı. Yaptığımız değerlendirmeyle dereceye girenleri belirledik. Dereceye giren kanaryaların sahiplerine kupa, madalya ve başarı belgesiyle ödüllendiriyoruz'' dedi.

Yarışmada birinciliği kazanan kanarya sahipleri kanaryalarının ırkının özel bir ırk olduğunu ve özel bir bakım istediğini söylediler.

Ev sahipliğini Salihli Kanarya Severler Derneği Başkanı Hasan Karabıyık'ın yaptığı yarışmaya Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu ikinci Başkanı Ufuk Korkut, Kanarya ve Kafes Kuşları Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Şükrü Görgen ve çevre il ve ilçelerdeki dernek başkanları katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 10:19:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?