4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Salihli'de muskacı operasyonu

SALİHLİ'DE SAHTE HOCA OPERASYONU

Salihli'de, para karşılığı büyü yaptığı iddia edilen bir kişi yakalandı. Sahte hocanın, gelen vatandaşlara suya dua okuyarak şifalı su niyetine verdiği ortaya çıktı.

Salihli'nin Yörük Mahallesi'nde bir ikamette büyü yapıldığı ihbarını alan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, evden çıkan şahıslarla yaptıkları görüşmeler sonucunda çocuğu olmayan veya psikolojisi bozuk olan şahısların hocaya geldiklerini tespit etti. Elindeki yaylı bir sopayı sağa sola sallayarak büyü veya rahatsızlık olup olmadığını anladığını ve bir kağıda notlar yazarak suyun içerisine atarak suyun şifalı olduğunu iddia eden A.S. yakalandı.

Eve gelenlerden 5 ile 50 TL arasında değişen rakamlarda para aldığı belirlenen A.S.'nin evinde yapılan aramada, sigara büyüklüğünde pirinçten yapılma ucunda iki adet anten, altında yay ve ahşap tutacak sap bulunan bir malzeme ile bu işlerde kullanılan 32 adet kalem ele geçirildi.

Evde, üzerinde "Pazar günü hariç her gün bakım yapılır" yazılı tabela dikkat çekti. Şüpheli A.S., "kişilerin dini inanç ve duygularının istismar edilmesi suretiyle nitelikli dolandırıcılık" suçundan emniyette yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

SALİHLİ'DE SAHTE HOCA OPERASYONU
SALİHLİ'DE SAHTE HOCA OPERASYONU
SALİHLİ'DE SAHTE HOCA OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2009 Perşembe 16:14:04
Güncelleme :24 Aralık 2009 Perşembe 19:18:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?