4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Salihli'de NATO protestosu

Kısa adı NATO olan (North Atlantic Treaty Organization) (Kuzey Atlantik Antlaşması Teşkilatı) kuruluşunun 60. yılında Manisa’nın Salihli ilçesinde düzenlenen gösteri ile protesto edildi.

NATO, Salihli’de düzenlenen gösteri ile protesto edildi. Salihli Demokratik Halk İnsiyatifi tarafından düzenlenen protesto gösterisinde, göstericiler ayakkabılarını çıkartarak yola fırlattı. Kent Meydanı’nda düzenlenen protesto gösterisinde Demokratik Halk İnsiyatifi Üyesi Hasan Akbaba basın açıklaması yaptı.

Akbaba, “Bir savaş örgütü olarak kurulan NATO’nun 60.yılı. Kurulduğunda savunma örgütü olarak adlandırılan NATO aslında emperyalizm askeri gücü olarak kurulan bir savaş örgütü olduğunu uygulamaları ile ispatlamaktadır. Kurulduğu günden bu yana dünya halklarına karşı işlediği suçlar sabittir.

Kuruluş amacı, kapitalist sistemin egemenliğini pekiştirme, işçi sınıfı ve ezilen halkların mücadelesini engelleme, ulusal ve sosyal kuruluş hareketlerini, demokrasi ve özgürlük mücadelelerini bastırmaktır. NATO aynı zamanda 2.paylaşım savaşı sonrası yükselen sosyalizm değerlerini yok etme, etkisini kırma ve gelişmesini ve ülkelerde olası işçi sınıfı ve halk iktidarlarının kurulmasını engellemenin bir garantisi olarak kurulmuş savaş aygıtıdır. 60 yıldır Dünya halklarına kan ve gözyaşından, acı ve ölümden başka bir şey getirmeyen NATO’nun saldırılarını kabul edemeyiz. Ülkemizin, komşularımız başta olmak üzere dünya halklarına yaşatılacak acılarda, akıtılacak gözyaşında, dökülecek kanda sorumlu olmasını, savaş politikalarının ortağı olmasını kabul edemeyiz.”dedi.

Gösteri olaysız bir şekilde sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 20:38:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?