3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Salihli'de sahte para operasyonu

Manisa'da düzenlenen operasyonda, piyasaya sahte para süren 3 kişi, 34 adet 100 TL ve 172 adet 50 TL'lik banknot ile yakalandı.

Zanlıların Eskişehir, Yalova, Bolu, Akhisar, Salihli ve Manisa gibi çeşitli il ve ilçelerde özellikle pazaryerlerinde 2 hafta içerisinde piyasaya 15 bin TL sürüdükleri öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, piyasaya sahte para sürmek isteyen 3 kişiyi Salihli Otogarında Manisa'ya gitmek isterlerken başarılı bir operasyon ile yakaladı. İstanbul'dan aldıkları sahte paraları Eskişehir, Yalova, Bolu, Akhisar, Salihli ve Manisa gibi çeşitli il ve ilçelerde kurulan pazaryerlerinde akşam üstü saatlerinde piyasaya sahte para sürmek isteyen S.A. (35), T.S. (41) ve N.M. (41) Salihli'de gerçekleştirilen operasyon sonucu yakalandı.

Şahısların Çarşamba günü Salihli'de kurulan pazarda 28, Perşembe günü ise Sevgi Yolu'ndaki 5 esnafa 50 TL'lik sahte para verdiklerini itiraf eden zanlılardan S.A.'nın C.G, T.S.'nin ise A.Y. isimlerine düzenlenmiş sahte kimlik kullandıkları ortaya çıktı. Ayrıca S.A.'nın aynı suçtan 7 ayrı aramasının olduğu öğrenildi.

S.A., T.S. ve N.M. adlı kişiler, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Polis sahte paranın kaynağını tespit etmek için çalışmalarını sürdürürken, ellerinde sahte para olan kişi ve kişilerin İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvurmalarını istedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 11:54:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?