4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Salihli'de satranç rüzgarı esti

Manisa'nın Salihli ilçesinde Sardes Satranç Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen 4. Açık Satranç Turnuvası büyük ilgi gördü.

Lidya Sardes Hotel'de düzenlenen turnuvaya İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Manisa, Yozgat, Aydın gibi illerden üst düzeyde sporcu katıldı. İki gün süren turnuva sonunda Burak Fırat 1., Ata Seçer 2., Melih Okur 3., Mehmet Fahri Ercan 4. oldu. Turnuva 5.'liklerini ise Muhittin Buker, Hasan Nalbantoğlu, Emine Yanık, Şenol Şahin, Ahmet Alaz, Raşit Göver, İrfan Gök, Kıvanç Karaoğlan paylaştı. 10 yaş en iyi genel sporcu Kıvanç Karaoğlan, 10 yaş en iyi bayan sporcu Ece Aykanat, 12 yaş en iyi bay sporcu Ahmet Alaz ve 12 yaş en iyi bayan sporcu ile Sena Yolal oldu. Ödül töreninde Turnuva birincisine LCD ekran televizyon ile diğer yarışmacılara 75 ile 400 TL arasında değişen çeşitli para ödülleri verildi.

İlçe Satranç Temsilcisi Gülsev Uysal, “Bu yıl 4.'sünü düzenlediğimiz geleneksel Sardis Açık Satranç Turnuvası'nı tamamlamış bulunuyoruz. İki gün boyunca çok güzel karşılaşmaların oynandığı turnuvaya ilgi büyük oldu. Bu turnuvanın düzenlenmesinde ve sponsor desteği sağlanmasında yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Türkiye Satranç Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı ve Uluslararası Satranç Hakemi Selçuk Büyükvural ise, “Biz, Türkiye Satranç Federasyonu olarak Türkiye'nin her yerinde düzenlenen turnuvalara elimizden geldiği ölçüde destek olmaya çalışıyoruz. Sardes, 3 bin yıl önce olimpiyatların yapıldığı bir yer. 3 bin yıl sonra biz burada bir satranç turnuvası yapıyoruz. Bu beni gerçekten gururlandırıyor. Sardes'de bir atletizm alanı yer alıyor. Benim yıllardır büyük bir hayalim var. Bu atletizm yolunda bir turnuva düzenlenmesini çok istiyorum. İnşallah Ticaret ve Sanayi Odamızında desteği ile bu gerçekleşir” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 23:30:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?