30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Salihli'de soğuklar meyveleri vurdu

Manisa'nın Salihli ilçesinde belediye zabıta ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, soğuktan etkilenerek bozulduğu tespit edilen 300 kg. havuç ve 200 kg. portakal imha edilirken, hastalıklı 500 adet fidana da el konuldu. 

Denetimle ilgili açıklamada bulunan Salihli Belediyesi Zabıta Müdürü Kubilay Ertekin, “Ülkemizde son günlerdeki aşırı soğuklar nedeniyle ilçemize yapılan nakliyeler esnasında meyve ve sebze gibi gıdalar zarar görmektedir. Pazar yerinde aşırı soğuklar nedeniyle çok sayıda meyvenin zarar gördüğünü tespit ettik. Bu kapsamda soğuk vurgunu yemiş olan 300 kg. havuç ve 200 kg. portakal müsadere altına alınarak imha edildi." dedi. Soğuktan bozulan meyvelerin tüketilemeyeceği konusunda uyarıda bulunan Ertekin, "Bu konuda esnafımızın ve tüketicilerimizin duyarlı olmaları, bu tür olumsuzlukları tespit ettiklerinde en yakın zabıta birimine bilgi vermelerini istiyoruz." dedi. 

Ayrıca, 36491 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Fidanlık, Fidelik, Süs Bitkileri ve Çiçek Soğanı Üreten Yrlerin Rhsatlandırılması'a ilişkin ynetmelik gereği ve 6968 Sayılı Zirai Mücadele ve Zirai Karantina Kanunu çerçevesinde fidan satıcılarının kontrol edildiğini belirten Ertekin, "Belediye zabıta ekiplerimizin yanı sıra İlçe Tarım Müdürlüğü görevlilerinin de yer aldığı denetimlerde hastalıklı 500 adet çeşitli fidan ele geçirilerek imha edildi. Hastalıklı, nemototlu, taşıma ruhsatı olmayan sertifikasız fidanların satışına izin verilmeyecek ve imhası yapılacaktır. Bu konuda da üretici ve esnafımızın duyarlı olmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2008 Perşembe 15:03:02
Güncelleme :14 Şubat 2008 Perşembe 15:08:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?