4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Salihli'de su taşkını alarmı

Manisa Ovasının en önemli yer üstü akarsuyu olma özelliğini taşıyan Alaşehir Çayı taşma sınırına geldi.

Gediz Nehri'nin en önemli kolu olan ve bir kısmı Salihli ilçesinden geçen Alaşehir Çayı'nın son yağışlar nedeniyle taşma riski taşıması nedeniyle yol trafiğe kapatıldı.


Salihli ilçesinden geçen Alaşehir Çayı'nın Gölmarmara-Akhisar Yolu üzerinde bulunan köprü, yıkılma riskine karşı akşam saatlerinde çift yönlü kamyon trafiğe kapatıldı. Manisa genelinde son 3 gündür etkili olan şiddetli yağışlar nedeniyle Alaşehir Çayı'nın su debisinde Salihli'den geçen kısmında bugün saat 11.00 sıralarında hızlı bir yükseliş yaşandı. Saat 16.00 sıralarında suyun debisindeki artış devam edip köprüyü aşma sınırına gelince bir süreliğine yol kısmi olarak araç trafiğine kapatıldı.

Olayyerine gelen Jandarma ve Polis ekipleri bir süre sonra yolu araç trafiğe yeniden açtı. Ekipler bu sırada araç sürücülerini sık sık uyararak köprüden geçişleri sırasında dikkatli olmalarını istedi. Olay yerine gelen Karayolları ve DSİ ekipleri ise su debisinin 150 saniye/metreküp olduğunu tespit ederek yağışların sürmesi halinde suyun taşacağı uyarısı yaptı. Bunun üzerine Salihli Belediyesi tarafından anons yapılarak vatandaşlara Salihli-Gölmarmara- Akhisar Karayolu'nun yarın saat 10.00'a kadar araç
trafiğine kapatıldığı duyuruldu. Araç sürücülerinin Ahmetli-Bintepeler mevkiini kullanmaları istendi.

İha
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2009 Cuma 19:01:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?