4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Salihli'de toplu açılış

BAKAN EKER, SALİHLİ'DE TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, hububat ve bakliyat ürünlerinin desteklenmesi için 300 milyon TL kaynak ayırdıklarını belirterek, bu paranın Kurban Bayramı öncesi müracaat eden üreticilere prim olarak verileceğini bildirdi.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Manisa'nın Salihli ilçesinde Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında Organize Sanayi Bölgesi'nde yüzde elli hibe ile yaptırılan 12 tesisin toplu açılışı ve 4 yeni tesisin temel atma törenine katıldı. Karakoç Süt Ürünleri Tesisleri'nde gerçekleştirilen temsili açılı törenine Bakan Eker'in yanı sıra AK Parti Manisa milletvekilleri Mehmet Çerçi, İsmail Bilen, Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım, Tarım İl Müdürü Ömer Çelik ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Karakoç Tesisleri sahibi Yaşar Karakoç, "Tarıma dayalı sanayinin Salihli'de geliştirilmesi için çalışmalarımız devam ediyor. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın bu teşvikleri devam ettiği sürece köyden kente göçler sona erecektir" dedi.

Aldoy Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akdeniz ise, "Merdiven altı üretimlerin önlenmesi için denetimlerin daha sık yapılmasını istiyoruz. Tüketicilerimizin bundan sonra bilinçli hareket ederek, aldığı ürünün imalat ve tüketim tarihine mutlaka bakmaları gerekir" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Bakan Eker, "AK Parti iktidarı döneminde gerek tarım, gerekse tarıma dayalı sanayinin geliştirilmesi için projeler üretildi. Bu projeler kapsamında kooperatiflere büyük önem verdik. Bin 500 tarımsal kooperatif için hazırlanan projeler faaliyete geçirildi. Bu projelerden 42 tanesi Manisa ilimizdedir. 42 tarımsal proje için 27 milyon TL destek sağladık. Türkiye'de 2006 yılında Kırsal Yatırımlar Projesi başlattık. Bu yatırımlar doğrultusunda Salihli'de 12 tane tesisi tamamladık, 4 tanesinin de temeli atıldı. Biz üretimin her safhasını destekliyoruz. Hububat ve bakliyat ürünleri için müracaatlar başladı. 300 milyon TL kaynak aktardık. Müracaat eden üreticilerimize bayram öncesi primlerini ödeyeceğiz. Bu ödemeler Ocak ayına kadar devam edecektir" dedi.

Eker ayrıca, "Avrupa'da süt fiyatları düşüşe geçti. Türkiye'de ise yüzde 20 oranında artış oldu. Küçük ve orta ölçekli sanayicileri geliştirerek üretimi arttırmayı amaçlıyoruz. Üretimin arttığı yerde istihdam da sağlanmış olacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından tesisleri gezerek incelemelerde bulunan Eker ve beraberindeki heyet, daha sonra domuz gribi şüphesiyle kaldırıldığı Manisa Devlet Hastanesi'nde akciğer enfeksiyonu teşhisiyle hayatını kaybeden Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu Yusuf Demirtaş'ın (28) ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Taziye evinde gazetecilerin fotoğraf çekmelerine ve görüntü almalarına kısa bir süren izin veren Bakan Eker, Demirtaş'ın ailesine taziyelerini iletti.

Öte yandan Bakan Eker, yol güzergahında meydana gelen kaza nedeniyle açılış törenine gecikmeli olarak katıldı.

BAKAN EKER, SALİHLİ'DE TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
BAKAN EKER, SALİHLİ'DE TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
BAKAN EKER, SALİHLİ'DE TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
BAKAN EKER, SALİHLİ'DE TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
BAKAN EKER, SALİHLİ'DE TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
BAKAN EKER, SALİHLİ'DE TOPLU AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 11:03:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?