30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Salihli'de türban protestosu

Manisa'nın Salihli ilçesinde, Demokratik Sol Parti (DSP) İlçe Teşkilatı tarafından yapılan basın açıklamasında, üniversiteler de türban yasağını kaldıran yasa protesto edildi. 

DSP yöneticileri ve bir grup partilinin katılımıyla Salihli kent meydanında yapılan basın açıklamasını, DSP Salihli İlçe Kadın Kolları Komisyonu adına Mahmure Sayıner okudu. Basın açıklamasında, ülkemizde sorunların her geçen gün çığ gibi büyüdüğü belirtilerek "İşsizlik oranı yüzde 20'leri aştı. 'Enflasyon kontrol altına alındı' diye yalan söylenirken çarşı pazar çığlıklarına kulak tıkıyorlar. IMF'nin talimatlarıyla elektriğe, doğalgaza, birçok temel yiyecek maddelerine yüzde 10-20 arasında zam yapıldı. 

Buna karşılık çalışanlara, emeklilere yüzde 2-3 gibi sadaka örneği zam yapıldı" denildi. Ülkemizin tüm kaynaklarının IMF'nın talimatıyla yabancı sermayeye yok fiyatına peşkeş çekildiği belirtilen açıklamada şu görüşler ileri sürüldü: "Öğrenim hakkını savunmak maskesi altında siyasi ve kişisel menfaat sağlamaya yönelik türbanı gündeme getirdiler. Aslında onların amacı bir taşla iki kuş vurmaktır. Hem acizliklerini, ülkeyi nasıl yağmalattıklarını gizlemek hem de cumhuriyetin temel ilkelerine saldırmaktır. 

Cumhuriyet yönetimlerinin getirdiği kazanım ve özgürlükler aracılığıyla Cumhuriyeti yıkmaya çalışmaktır. Ülkemizi türban diyerek Ortaçağ'ın karanlığına itmek istemektedirler."

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2008 Pazartesi 14:41:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?