4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Salihli'de üzüm toplantısı

Manisa'nın Salihli ilçesinde Ticaret Borsası'nın ev sahipliğini yaptığı toplantıda üzümde ilaç kalıntısı konusunda seminer düzenlendi.

Salihli Ticaret Borsası Konferans Salonu'nda yapılan bilgilendirme toplantısına İzmir Ticaret Borsası Simsarı Engin Olgunca, Ege İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu üyesi Yalçın İzkeçeli, İzmir Ticaret Borsası Ziraat Mühendisi Raşit Özer, Ege İhracatçılar Birliği Ziraat Mühendisi Oğuz Aşçıoğlu ve Ziraat Mühendisi Neslihan Erkal konuşmacı olarak katıldı. Açılış konuşmasını yapan Salihli Ticaret Borsası Başkanı Hüsnü Tuğrul, “Ya dünya standartlarına uyacağız ya da bu işi bırakacağız. Bu seminerler üreticiler için düzenleniyor. Bu yıl durum çok ciddi. İlaçlama hususunda eski alışkanlıklarımızı terk etmek zorundayız.

Yoksa artık üzümümüz satılmayacak” dedi. Ziraat Mühendisi Neslihan Erkal ise alıcı ülkelerin kalıntıya çok dikkat ettiğini belirterek, “Hem yaş üzümde hem de kuru üzümde kalıntısız üzüm üretmek zorundayız. Dünyanın en önemli ürünlerinden birisi olan üzümde ilaçlamalara dikkat etmeliyiz. İlaçlamalarda dozu ne fazla ne eksik kullanmalıyız. İlaçlama doğru zamanda doğru kimyasal ve araçlarla yapılmalıdır. İlaçların bekleme süresine mutlaka uyulmalıdır. Üzüm kesiminden sonra kesinlikle herhangi nedenden dolayı ilaçlama yapılmamalıdır. Zira bu kimyasallar tamamen kalıntı olarak ürünün üzerinde kalıyor” diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2009 Cumartesi 16:54:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?