3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Salihli'de yangın söndürme tatbikatı

Manisa'nın Salihli ilçesinde Milli Egemenlik İlköğretim Okulu, Salihli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Kavas Yangın Söndürme firmasının işbirliği ile düzenlenen yangın söndürme tatbikatı gerçeğini aratmadı.


Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen tatbikat, alarmla birlikte öğretmenlerin refakatinde öğrenciLerin okul binasından tahliye edilmesi ile başladı. Kısa sürede okulu boşaltan öğrenciler, önceden belirlenen okul bahçesindeki alanda toplandı. Tahliyenin ardından itfaiye erleri, okulun 2. katında mahsur kalan öğrencileri kurtarıp yangını söndürdü.


Başarıyla gerçekleştirilen tatbikatın ardından konuşan Milli Egemenlik İlköğretim Okulu Müdürü Muammer Başoğul, tatbikatların yangın ve depremlerde hayat kurtarılması açısından önemli olduğunu belirtti. Okul Müdürü Başoğul öğrenciLerin bilinçlenmesi gerektiğini belirterek, "Öğrencilerimize olası bir yangında neler yapacaklarını anlatmak için Salihli İtfaiye Müdürlüğü ve Kavas Yangın Söndürme firması ile böyle bir tatbikat düzenledik.

Öğrencilerimiz bizim için çok önemli. Bu tür tatbikat ve eğitimlerde olası tehlikeleri panik yapmadan en az hasar ve kayıpla kapatmak büyük önem taşıyor" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 15:51:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?