30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Salihli'de Yaşlı ve Hasta Bakımı Kursu

Salihli ilçesinde Halk Eğitimi Merkezi ve belediye işbirliği ile düzenlenen Yaşlı ve Hasta Bakımı Kursu, 20 kursiyerin katılımı ile başladı. 

Salihli Belediyesi'nde düzenlenen kursun açılışına Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Muammer Şakar, Belediye Meclis Üyeleri ve kursiyerler katıldı. 

Kursun düzenleniş amacı hakkında açıklamada bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Muammer Şakar, “Yaşlı ve hasta bakımı konusunda Salihli'de gerek teorik gerekse uygulama aşamasında ciddi bir boşluk vardı. Açılan bu kurs sayesinde bu boşluğuda doldurmuş olacağız. Bu kurs da sizlere yaşlılığın tanımı, günlük bakım, beslenme ve ilaç teknikleri, kanamalar esnasında ilk yardım, suni tenefüs, kalp masajı gibi önemli konular hakkında bilgiler verilecek. Kursumuza çok büyük bir ilgi gösterildi. 2. haftadan itibaren 2. grup da kurslarımıza başlayacaktır. Toplam 150 saat sürecek olan kursu başarıyla tamamlayanlar sertifika alacak ve bu alandaki ihtiyaçlar sizlerin aracılığı ile giderilecek." dedi. 

Daha sonra kursa geçildi. İlk dersi, 70. Yıl Sağlık Meslek Lisesi meslek dersleri öğretmeni Ümmü Ergül verdi. Ergül, “Salihli'de bu yaşlı ve hasta bakıcısı alanında büyük bir boşluk vardı. Bizler her zaman böyle bir kursun açılmasını bekliyorduk. Burada alacağınız eğitim sayesinde yaşlı ve hastalara daha bilinçli bir şekilde müdahale edeceksiniz” diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 15:01:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?