4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Salihlili Kasparovlar yarıştı

Manisa'nın Salihli ilçesinde Salihli Lisesi tarafından organize edilen ve geleneksel hale getirilen Salihli Bölgesi Okullararası 7. Satranç Takım Turnuvası gerçekleştirildi.

Satranç turnuvası Gençler (Liseler), Yıldızlar (İlköğretim 2.Kademe) ve Küçükler (İlköğretim 1. Kademe) kategorilerinde yapıldı.

Salihli bölgesinden 17 takımdan 68 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen turnuvada, küçükler kategorisinde Özel Salihli İlköğretim Okulu, yıldızlarda Milli Egemenlik İlköğretim Okulu ile gençlerde Salihli Sekine Evren Anadolu Lisesi birinci oldular. Derece alan okulların takımları birer kupa ile ödüllendirildi.

Salihli Lisesi Satranç Danışman Öğretmenleri Erol Urfan ve Nazım Duman yaptıkları ortak açıklamada, “Bu yıl 7.'sini gerçekleştirdiğimiz turnuvaya ev sahipliği yaptığımız için gururluyuz. Salihli'de satranca karşı yoğun bir ilgi var. Bu ilgi her yıl artarak devam ediyor. O nedenle Salihli Lisesi olarak önümüzdeki yıllarda da bu ilginin devam etmesi için elimizden gelen çabayı sarfedeceğiz.” dediler.

iha
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 14:30:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?