4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Salihli'ye "yüzen lokanta"

SALİHLİ'YE

Balıkesir'den Manisa'nın Salihli ilçesine getirilirken Erdek ilçesinde apartmanlarla elektrik direkleri arasına sıkışan dev tekne, akşam saatlerinde Salihli'ye getirildi. Dev teknenin sahibi Atagün Özer (39), "Salihli'ye bağlı Adala kasabasında lokanta işletmeciliği yapıyorum. Adala kasabasında çok güzel akarsular var. Buraya yüzen lokanta yapmak istiyordum. Bunun için de büyük bir tekne arıyordum. Araştırmalarım sonucunda Balıkesir'in Erdek ilçesinde bu tekneyi buldum ve memleketime getirmek için

Balıkesir'e gittik. Tekne, TIR'ın üstünde iken Erdek ilçesinde apartmanlarla elektrik direkleri arasına sıkışmıştı. Yaklaşık 4 saat tekneyi kurtarmak için uğraştık. Sonunda yola çıktık ve 400 kilometre yol katettikten sonra Salihli'ye geldik. Yolda defalarca sorun yaşadık, aracın tekerleri patladı. Buna rağmen herhangi bir kaza yaşamadan Salihli'ye geldik. Adala Belediye Başkanı Ferai Aslan'ın, beldemizde turizmin canlandırılması için bana bu yönde telkini olmuştu. Bu tekneyi modernize edip yüzen lokanta yapacağız ve yerli-yabancı turistlerin hizmetine sunacağız" dedi.

Yaklaşık 30 ton ağırlığında, 7 metre genişliğinde ve 22 metre uzunluğunda olan dev tekne sebebiyle emniyet ekiplerinin zaman zaman ana güzergahlar üzerinde güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2009 Cumartesi 18:01:00
Güncelleme :21 Kasım 2009 Cumartesi 21:15:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?