30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Salihli'ye Japon gelin

Amerika'nın Los Angeles şehrinde tanışıp arkadaşlıklarını ilerleten Türk Ozan Dinçkan ile Japon Yukari Saito, Manisa'nın Salihli ilçesinde dünya evine girdiler.

Eğitimini Amerika'da tamamlayan Endüstri Mühendisi Ozan Dinçkan (32) ile Japonya'da özel bir şirkette yöneticilik yapan Yukari Saito (30), Manisa'nın Salihli ilçesinde düzenlenen törenle evlendiler. Alkent Tesisleri'nde düzenlenen düğün merasimine Japon gelin Yukari Saito'nun annesi Toshiko ile babası Shigeru başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Düğün merasiminde Japon ve Türk bayrakları altında uzun süre pistte kalan davetliler hareketli müzikler eşliğinde eğlendi.

Japon Yukari ile tanışma süreçleri hakkında bilgi veren Türk damat Ozan Dinçkan, "Ben ve Yukari, Amerika'nın Los Angeles kentinde aynı okulda eğitim alıyorduk. Yaklaşık 3 yıl süren eğitimimiz sırasında arkadaşlığımız ilerledi ve farklı boyutlara ulaştı. Birbirimizi sevdiğimizi anlayınca evlenme kararı aldık. Yaklaşık 6 ay önce Japonya'nın Tokyo şehrinde bir İtalyan Restaurant'ta nikahımız oldu. Sınırlı sayıda davetli ile eğlence programı düzenledik. Daha sonra aynı organizasyonu Türk ve Japon misafirlerin birbirlerini tanımaları açısından Türkiye'de yapma kararı aldık" dedi.

Bugün her iki tarafın aileleri burada bir araya gelerek birbirlerinin örf ve adetlerini daha yakından görme imkanı bulduğunu anlatan Dinçkan, şöyle konuştu: "Ben bir yıldır Japonya'da yaşıyorum. Japon insanları çok samimi ve dürüst. Aynı onlarda biz Türkler gibi çok sıcakkanlı. Yaşamımızı Japonya'da sürdüreceğiz. Eşim şu an Japonya'da özel bir şirkette yöneticilik yapıyor."

Ozan Dinçkan eşinin iki aylık hamile olduğunu da belirterek "Çocuğumuzun adını Şeref Shigeru koyacağız" dedi.

TÜRK İNSANINI ÇOK SEVİYORUM
Japon gelin Yukari Saito ise hayatını Ozan Dinçkan ile birleştirmekten büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Yukari Saito, eşi Ozan aracılığı ile yaptığı konuşmada "Eğitim sürecimizi Amerika'da tamamlarken birbirimizle tanıştık. Bu birlikteliğimizi evlilik kararı alarak perçinledik. Ozan'la hayatımı birleştirmekten dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Türk insanının çok sıcakkanlı olduğunu duyuyordum. Bu gerçeği hayatımı Ozan'la birleştirerek yaşamış oldum. Türkiye her şeyden önce çok güzel bir ülke. İnsanları da bizim gibi sıcakkanlı. Türk yemeklerinden kebabı çok seviyorum."

Japon Yukari Saito, Takako Morishit'dan sonra Salihli'nin ikinci Japon gelini oldu. Yaklaşık bir yıl önce Salihli'ye bağlı Yenipazar köyünde ikamet eden Akif Çardak, Yabancı Dil Eğitimi için gittiği Amerika'da Japon Takako Morishit'a gönlünü kaptırmış ve hayatını birleştirmişti.

iha
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 17:13:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?