3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Salihli'ye yeni içme suyu deposu

Salihli ilçesinde belediye ile Özkar firması arasında imzalanan protokol ile 2 bin 500 metre küplük içme suyu deposu yapımına başlandı. Su şebekesinin artık tek bir merkezden kontrol edileceği bildirildi.

İçme suyu inşaatı kapsamında, Kurtuluş Mahallesi mevkiinde 4 gruplu terfi merkezi ve 2 bin 500 metre küplük içme suyu deposu yapılacak. HDPE içme suyu borusu ile kuyular ve depolar arası iletim, terfi hattı ile ana şebeke hattının döşenmesi, Şüheda Caddesi ve Çınarlı Caddesi bir kısım abone hattı döşenmesi ve abone hattının yapılması, içme suyu kuyuları ve depolar arası otomasyon sistemi hayata geçirilecek.

İller Bankası İzmir 3. Bölge Müdürlüğü ile müşterek kontrollük ile yürütülen iş için İller Bankası İzmir Bölge Müdürlüğü, Manisa Sağlık İl Müdürlüğü ve belediye teknik elemanlarınca oluşturulan heyet; iş kapsamında yapılan işlerin yerinde incelemeleri de gerçekleştirdi. Sistemin hayata geçmesiyle birlikte su şebekesi tek bir merkezden kumanda edilecek ve izlenecek.

Bu sistem sayesinde, içme suyu şebekesinde bulunan tüm birimler (depolar, kuyular, pompalar, klor cihazları, debimetreler) merkez bilgisayar ekranından sürekli olarak izlenebilecek ve gelişen olaylara anında müdahale edilebilecek.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 23:09:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?