3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Şampiyon çiftçilerden valiye ziyaret

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü tarafından Burdur ilinde düzenlenen ”Kadın Çiftçiler Yarışıyor” isimli yarışmada Manisa'yı teslim ederek, Ege bölgesi birincisi olan Manisalı kadın çiftçiler Vali Celalettin Güvenç'i ziyaret etti.

Ziyarete Ahmetli Kaymakamı Fuat Gürel, Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, Ahmetli İlçe Tarım Müdürü Musa Çallı, tarım gönüllüsü Pervin Koşarer ve yarışmada birinci olan Ahmetli ilçesinin Kestel köyünden Serhap Türkyılmaz ile Elif Tekin katıldı.

Kadın Çiftçiler Yarışıyor yarışmasında Ege bölgesi birincisinin Manisa'dan çıkmasının memnunluk verici bir olay olduğunu belirten Vali Celalettin Güvenç, “Manisa, dünyanın cennet ovalarından birisi olan Gediz Ovası üzerinde kurulmuş. Bu ovada modern tarım ve hayvancılık yapıldığı zaman ovanın verimi şimdikinin çok daha üzerinde olacaktır. Bu verimi artırabilmek için, öncelikle kapalı sulamaya geçmeliyiz. Bilimsel fenni usulleri ve teknolojiyi kullanacağız. Tarım İl Müdürlüğümüz çiftçileri bilinçlendirmek için sürekli eğitimler vermektedir. Köylerde tarım gönüllülerimiz bulunmaktadır. Biz de çiftçimizin her zaman yanındayız. Bunlar yapıldığı zaman girdi maliyetleri düşmekte, verim ve kalite artmaktadır. Bunun örneği buradaki iki kadın çiftçimiz tarım gönüllüsü ziraat mühendisi olan arkadaşımızın desteği ile başarılı olmuşlar, tarım ve hayvancılığı bilinçli bir şekilde yapmışlardır. Bu çalışmanın neticesinde kadın çiftçilerimiz Ege bölgesi birincisi olmuştur. Bu çiftçilerimiz Muş'ta yapılacak Türkiye geneli yarışmasında yine ilimizi en iyi şekilde temsil edeceklerdir“ dedi.

Vali Güvenç daha sonra bağcılık ve zeytincilik dalında faaliyet gösteren Elif Tekin ile hayvancılık ve sebzecilik dalında faaliyet gösteren Serhap Türkyılmaz'ı cumhuriyet altını ile ödüllendirdi

iha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 19:28:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?