4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Şampiyonluk şehitlere armağan

Asya 1. Lig'de Manisa 19 Mayıs Stadı'nda karşılaşan Manisaspor ile Diyarbakırspor, sahadan 1-1 beraberlikle ayrılarak, el ele Turkcell Süper Lig'e yükseldi. Karşılaşmanın ardından sahada ve stat dışında büyük sevinç yaşandı.

Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Abdurrahman Yakut, parasızlık ve zor şartlara rağmen Süper Lig'e çıkmayı başardıklarını söyledi.

Ligi her iki takımın da şampiyon olarak tamamladığını belirten Başkan Yakut, "Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı ve camiayı kutluyorum. Şampiyonluk, başarmak güzel. Ancak zirvede kalmak daha zor. Diyarbakırspor, hak etmediği bir ligde oynuyordu. 3 yıl önce Süper Lig'den düşmüştük. Bugün tekrar Süper Lig'e yükselmenin onurunu yaşıyoruz. İnşallah üçüncü takım da iki İzmir takımından birisi olur. Çünkü İzmir, altyapısıyla, insanlarıyla, şehriyle Süper Lig'e layık bir şehir. Devre arasında kayyuma kalmak üzere olan bir takım, dünyada örneği olmayan bir mücadeleyle Süper Lig'e çıktı. Teknik direktörümüz ve futbolcularımız parayı ikinci plana atarak, onurun, şerefin ne olduğunu gösterdi. Elde ettiğimiz başarı kitap olur. Gaffar Okkan 24 Ocak 2001'de şehit olduğunda Diyarbakırspor daha play-off'un başındaydı. Ben Gaffar Okkan'dan sonra 17 tane maç oynadım. Ama bugün rahmetli Gaffar Okkan aramızda yok. Şampiyonluk halkındır, kahraman sporcularımındır, teknik heyetimindir. Başka kimse kendine mal etmesin. Gaffar Okkan'ı da her zaman sevgiyle anıyoruz" dedi.

Diyarbakırspor Teknik Direktörü Coşkun Demirbakan ise, "Bugün son maça kalmadan bitirmenin mutluğunu yaşıyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Diyarbakırspor kurulduğu tarihten bu yana kulüpte görev yapmış herkese teşekkür ediyorum. Bu sene biz sağlıksız bir hazırlık dönemi geçirdik. Diğer takımlardan sonra ve üstelik 19 yeni transferle lige başladık. Bir takım kurduk ve o takım başarılı oldu. Bu şartlara rağmen 30 puanla ilk devreyi 3. bitirdik. Süper Lig'de olmamızın en büyük etkeni futbolcularımızdır. Futbolcularımız herşeye layık. Sabırla, iradeyle ve özveriyle, çok büyük sıkıntılara göğüs gererek, herkese örnek olacak, kitap konusu olacak bir anlayışla bizi buraya kadar getirdiler. Hepsine teşekkür ediyorum" dedi.

Taraftarın tepkisini de değerlendiren Demirbakan, "Manisa'da taraftar futbolu bilmiyormuş. Biz futbol oynuyoruz. Manisaspor açısından bir puan çok önemli, bizim açımızdan da önemli. Yani anlayamıyorum onların tepkisini. Biz ne kadar birşey desek de futbolcuların kazandığı bir hak var. Buraya kadar getirmişler, bir senenin emeği bu. İki takım oyuncularını da kutluyorum. İyi de maç oldu" şeklinde konuştu.

"ŞAMPİYONLUĞU ŞEHİTLERİMİZE ARMAĞAN EDİYORUZ"
Açıklamanın ardından Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı ile Diyarbakırspor Başkanı Abdurrahman Yakut birbirlerine sarılarak, birbirlerini tebrik etti. Manisaspor Başkanı Kenan Yaralı ise, başarıyı şehitlere armağan ettiklerini belirterek, "Bugün bizim için çok mutlu bir gün. Özellikle bu mutlu sona kendi sahamızda ulaştık. Diyarbakırspor'u da tebrik ediyorum. Sonuçta futbol olarak iyi bir oyun olmadı, ama her iki takım da dengeli oynadı. Bizim bu maçtan sonraki kutlamaları iptal ettik. Özellikle şehitlerimizden dolayı böyle mutlu bir günde buruk bir sevinç yaşadık. İnşallah bundan sonra daha multu günler görürüz. Takımlarımızın da bundan sonra Süpe Lig'de kalıcı takımlar olmasını istiyoruz. Tüm Türkiye'ye, hem Manisa'ya hem de Diyarbakır'a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

Manisapor Teknik Direktörü Levent Eriş de, hedefe vardıklarını dile getirerek, "Şampiyon olmak, şampiyonluk yaşamak ve bu duyguyu burada defalarca yaşamak, kendi adıma söylüyorum çok büyük bir onur. Bu şampiyonluğun bize çok yakıştığını söylemek istiyorum. Harika bir futbolcu grubuna sahiptim, harika bir başkana sahiptim ve bir gün bile bizi rahatsız etmeyen harika yönetime sahiptim. Dolayısıyla da böyle güzel bir birlikteliğin meyvesi mutlaka ve mutlaka şampiyonluk olucaktı. Bir sene önce düştüğümüz lige yine, başta takım kaptanımız Sezer olmak üzere yine aslan futbolcularımla çıktık. 33 haftanın 30 haftasını lider geçirmiş ve alın terini sonuna kadar akıtmış bir grubunun ferdi olarak söylüyorum bunu, bu şampiyonluğun bugün çok farklı bir anlamı var. Şehitlerimiz adına gerçekten çok üzgünüz. Ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. O yüzden de bu şampiyonluğu ben vatanı için aslanlar gibi çarpışan şehitlerimize armağan ediyorum" diye konuştu.

Taraftarların maçın sönük geçtiği yönünde tepkilerine cevap veren Eriş, "Biz bugün ne istediysek onu aldık, ne yapmamız gerekiyorsa onu yaptık. Biz ne macera peşindeyiz ne de risk peşindeyiz. 33 haftanın 30 haftasını lider bitirmiş bir takımın risk alacak bir konumu asla yok. Ayaklarımızın üzerinde durarak, belki de birçok şeyi içimizde saklayarak, yanarak, tutuşarak, asla dışarıya belli etmeden bu şampiyonluğu gerçekleştirdik. Bu bizim için çok anlamlı bir şampiyonluk. Bu takım bu sözleri, bu övgüyü fazlasıyla hakediyor" dedi.

Başkan Kenan Yaralı'ya desteklerinden dolayı teşekkür eden Eriş, "Şampiyonluk 'Saldım çayıra mevlam kayıra' şeklinde tesadüflerle gerçekleşen bir hadise değil. O yüzden benim başkanım hakikaten o kriz anında hem benim hem oyuncularımın her dönem yanında oldu ve bu şampiyonluk çok anlamlı oldu. Ben çok seviniyorum. Bugün belki de birçok insan buruk şampiyonluk olarak nitelendirdi, ama netice çok önemli değil. Bizim için önemli olan Süper Lig'e çıkmaktı. Biz kendi içimizde bu coşkuyu çok fazlasıyla yaşıyoruz" dedi.

Manisaspor'un bu şampiyonluğunun Bank Asya 1. Ligi'nde son şampiyonluğu olduğunu vurgulayan Levent Eriş, "İnşallah Manisaspor bir daha asla ve asla bu şampiyonluğu Bank Asya 1. Lig'de görmez. Daha önemli başarılar için mücadele verir. Bir gün inşallah Sivasspor'un yakaladığı başarıları yakalar. Ben taraftarımızın tepkisinin çok doğru olduğunu söyleyemem. Yani bize yeten neydi ise, bizi şampiyon yapacak neydi ise biz onu istedik ve onu aldık. Taraftarın tepkisiyle uğraşacak vaktimiz yoktu. Dolayısıyla da onların tepkisini doğru bulmuyorum. Bu coşkuya ortak olmadıkları için de çok üzülüyorum" şeklinde konuştu.

Manisaspor takım kaptanı Sezer ise, "Çok uzun bir maratonun ardından bugün aldığımız şampiyonlukla çok mutluyuz. Bunu takım olarak hakettiğimizi düşünüyorum. Çünkü bunu futbol oynayan daha iyi bilir. 33 haftanın 30 haftasını lider bitirmek gerçekten kolay değil. Bu zaferimiz tüm camiamıza hayırlı olsun. Çok mutluyuz" dedi.

Bu arada Manisasporlu taraftarlar Manolya meydanında toplanarak, sevinç gösterisinde bulundu. Bazı taraftarlar süper lig sevincini havuza atlayarak kutlarken, çok sayıda taraftarda bayraklarla konvoy oluşturarak şehir turu attı. Manisa'da sevinç gösterileri geç saatlere kadar sürdü.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 09:04:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?