30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Sanayi bölgesinde yangın

Manisa Muradiye Sanayi Bölgesi’nde, sabah saatlerinde plastik kalıp üreten fabrikada çıkan yangın korku ve panik yarattı. Plastik malzemelerin bulunduğu üretim alanında başlayan ve yan fabrikaya da sıçrayan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle büyümeden söndürüldü.

Yangın bugün saat 09.00 sıralarında, Muradiye Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren, Vestel Beyaz Eşya Fabrikaları'na yan sanayi üretimi yapan Sadık- Aydın Şen’e ait Şen Plastik Enjeksiyon fabrikasında çıktı. Plastik malzemenin kesiminde kullanılan testere makinesinin çıkardığı kıvılcımlardan başlayan yangın kısa sürede, yayıldı. Plastik ve strafor malzemelerin tutuşmasıyla büyüyen yangın, çatıya sıçradı. Yangına önce, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nden itfaiye ekipleri ardından da Manisa Belediyesi İtfaiyesi müdahale etti. İşçiler fabrikayı boşaltırken, yangın kısa sürede kontrol altına alındı. Bazı kadın işçilerin uzun süre olayın şokunu üzerinden atamadığı görüldü. Söndürme çalışmaları sırasında, Barış Can isimli itfaiye erinin parmağını cam kesti. Manisa Belediyesi İtfaiye Müdürü Ali Gül de olay yerine gelip çalışmaları yönetti.

Bitişikteki fabrikaya da sıçrayan yangın, güçlükle söndürülürken Müdür Gül, Muradiye Sanayi Bölgesi’nde hiçbir yangın önlemi alınmamasına tepki gösterdi. Geçen yıllarda da büyük yangınların çıktığı bölgede, hiçbir önlemin alınmadığını, hatta yangın musluğu bile bulunmadığını anlatan Gül, “Milyonlarca dolarlık yatırımın yapıldığı sanayi bölgesinde yangına önlem alınmaması düşündürücü. Yaptığımız kontrollerin ardından bu durumu yetkililere bildiriyoruz ancak yine de önlem alınmıyor. İtfaiye aracının su alabileceği bir musluk bile yok. Bu yangın, belki anında müdahale olsa daha kısa sürede söndürülecekti” diye konuştu. Yangında hasar tespit çalışmaları başladı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 16:08:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?