3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Sanayi esnafının yol isyanı

Akhisar-Gölmarmara karayolu üzerinde bulunan küçük sanayi sitesi esnafı 13, 15 ve 16. blok önlerindeki sanayi girişi olan yollarının kapatılmasını alkışlarla protesto etti.

Yüzlerce iş yerinin faaliyet gösterdiği ve yaklaşık 4 bin kişinin çalıştığı Akhisar Küçük Sanayi Sitesi'nin, 13-15 ve 16 bloklarının sanayi girişleri belediye işçileri tarafından kaldırım taşlarıyla kapatıldı. Akhisar Madeni Sanatkar Odası Başkanı Osman Çakar ve Akhisar Demirciler Nalbantçılar ve Araba Yapanlar Derneği Başkanı Ersen Tepeci ile sanayi esnafı, yolların kapasılmasına tepki gösterdi.

Yolda toplanan sanayi esnafı alkışlarla protesto gösterisi yaptı. Yolların ulaşıma tekrar açılması amacıyla sanayi esnafının imza topladığını söyleyen Akhisar Madeni Sanatkar Odası Başkanı Osman Çakar ve Akhisar Demirciler Nalbantçılar ve Araba Yapanlar Derneği Başkanı Ersen Tepeci, "100'e yakın küçük sanayi esnafı topladıkları imzaları bize getirdiler. Sanayinin üç girişi, odalarımıza, üyelerimize ve Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası'na kayıtlı esnaflarımıza haber vermeden karar alınmış ve ulaşıma kapatılmış. Burada esnafımız ile birlikte yolun önünde toplanarak alkışlarla protesto ettik. Sanayi sitemizde iç yollar elverişli hale getirilmeden, uyarı levhaları konmadan yollarımız kapatılıyor. Esnafımız siftah yapmadan dükkan kapatıyor. Bu şartlarda bu uygulamanın yapılmasına hiç bir anlam veremiyoruz. 1950 yılında kurulan bu sanayi sitesinde bu güne kadar hiç kimse ve kurum bu uygulamayı yapmadı. Sanayi sitesinin içinde çok sayıda orta boy işletme ve üretim sahaları da var. Tırlar girip çıkıyor. Tırlar özellikle bu 3 yolu kullanıyorlar. Kapatılan bu yollar tekrar açılmalıdır" dediler.

Akhisar Küçük Sanayi Sitesi'nde kapanan yol girişleri hakkında bilgi veren Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ömer İşçi ise, "Karayollarının müracaatı ve İlçe Trafik Komisyonu'nun aldığı kararı belediye olarak uyguluyoruz. Akhisar İlçe Trafik Komisyonu'nun bu kararı, karayollarından gelen talebi uygun görmüştür. İlçe Trafik Komisyonu yarın tekrar toplanarak bu kararı değerlendirecek” dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Temmuz 2009 Salı 18:56:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?