30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Sanayicilere düşük faiz

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Halk Bankası arasında oda üyelerine uygun koşullarda kedi verilmesi amacıyla protokol imzalandı.


MTSO'da gerçekleştirilen imza törenine MTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ömer Muzaffer Baktır, Halk Bankası Manisa Şube Müdürü Mehmet Volkan Gül, MTSO Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Altınkuş ve Ahmet İgan, Genel Sekreter Güvenç Özer, Halk Bankası Bölge Koordinatörü Osman Bülent İspir katıldı.


İmza öncesinde kısa bir konuşma yapan MTSO Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmaz, “Odamızın 100. yılını çeşitli etkinliklerle kutluyoruz. Bu kutlama programı içerisinde toplumsal sorumluluk bilinci çerçevesinde çeşitli etkinliklere imzalarımızı attık. Bugün ise burada Halk Bankası yetkilileri ile birlikte odamız üyelerine avantajlı kredi imkanı sağlayan protokolümüzü imzalayacağız. Türkiye ekonomisindeki sıkıntılar malumunuz. Bu sıkıntılara rağmen mücadele gücünü yitirmeyen, moralini bozmadan çalışmaya devam eden üyelerimiz zaman zaman nakit sıkıntısı içerine giriyorlar. İşte bu noktada da oda olarak yaptığımız temaslar sonucunda üyelerimize uygun koşullu kredi imkanları sağlam yoluna gidiyoruz. Bu ikili görüşmelerimiz sonucunda Halk Bankası ile bugün üyelerimizin kolaylıkla faydalanacağı esnek imkanlar sağlanan bir kredi anlaşması gerçekleştiriyoruz. İşlerini geliştirmek, büyütmek isteyen, ya da bu sıkışık ortamda nakite ihtiyacı olan üyelerimiz için uygun şartlarla hazırlanan bir protokolü oluşturduk. Üyelerimiz odamız ve Halk Bankası'nın sunduğu bu imkandan faydalanabilirler.” dedi.


Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ömer Muzaffer Baktır ise, “Protokol kapsamında oda üyelerine 36 ay vadeli ve 500 bin YTL limitli kredi kullanım imkanı sağlanıyor. Faiz kredileri normal kredilerimize uygulanan orandan binde iki daha düşük olup, yüzde 1,90 olarak belirlendi. Kobi tanımına giren firmalara sadece Halkbank'ta yüzde 5 BSMV muafiyeti uyguladığı da dikkate alındığında, bu faiz oranının üzerinde bir maliyet avantajı sağlıyor. Ayrıca imzalanan protokol ile oda üyelerine yatırım ve işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamak kapsamında 2 yıl ödemsiz dönemli 84 ay vadeli orta ve uzun vadeli proje kredisi ve azami 60 ay vadeye kadar 1 yıl ödemesiz dönemli finansal desek kredisi de kullandırılacak.” dedi. Açıklamaların ardın taraflar arasında protokol imzalandı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2008 Salı 18:11:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?