30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Sanayide işler durgun

Manisa Kenan Evren Sanayi Sitesi’nde işlerin durgunluğundan yakınan esnaflar işyeri kiralarını ödeyemez duruma geldiklerini söylediler.

Ekonomideki durgunluk Manisa Kenan Evren Sanayi Sitesi’nde de etkisini gösteriyor. Binden fazla işyerinin bulunduğu sanayide otomobil tamiri üzerine faaliyet gösteren işyerleri çoğunluğu oluşturuyor. Özelikle son aylarda işlerin azaldığı sanayide bazı işyerleri kapandı bazıları ise el değiştirdi.

2000 yılındaki işçilik fiyatlarıyla çalıştıklarını belirten sanayi esnaflarından Karizma Otomotiv’in sahibi Emrullah Akdağ, buna karşın giderlerin yüzde yüz arttığını söyledi. İşyeri kiralarının da her yıl zamlandığından yakınan Akdağ, “İşler yok denecek kadar azaldı. Gelen müşterilerimiz işçilik parasını öderken sıkı pazarlık yapıyor. Bazıları borç yaptırıyor. Piyasadaki nakit sıkıntısı bizim giderlerimize olumsuz yansıyor. Ama bunu müşterilerimize anlatma şansımız yok.”dedi.

Kenan Evren Sanayi Sitesi’nde işyeri kiralarının 500 ile 1000 YTL civarında olduğunu dile getiren Emrullah Akdağ, her işyerinde 2-3 çırak çalıştığı için sanayideki durgunluğun işsizliğe neden olacağını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 17:49:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?