3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Sancaklı Yörükleri şenlik yaptı

Manisa Sancaklı Bozköy Belediyesi ile Sancaklı Yörükleri Derneği’nin organize ettiği bahar şenliğinde yürükler baharı eğlenerek karşıladı.

Spil Dağı eteklerindeki Şirin mahallesi civarında organize edilen şenliğe çok sayıda Manisalı katıldı. Sunuculuğunu Yılmaz Ünsal’ın yaptığı şenlik alanı Türk bayrakları ile donatıldı.

Davetlilere geleneksel Yörük yemeği olan keşkek, pilav ve ayran ikram edildi. Alanda piknik yapan vatandaşlar da coşkuya ortak oldu. Protokol üyeleri de kurulan kıl çadırlarda etkinliği izledi. Etkinlikte çeşitli sançtılar sahne alarak davetlileri coşturdu. Halk oyunu gösterileri ise büyük beğeniyle izlendi. Çocukların çuvalla koşma yarışması da ilginç görüntülere sahne oldu.

Sancaklı Bozköy beldesi Belediye Başkanı Âlim Halavurt etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Öncelikle bu şenliklerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yörük şenliğimiz dâhilinde yaptığımız etkinlikler çerçevesinde bütün Yörükler birlik ve beraberliğinin zenginliğini ortaya koymaktadır. Dünyanın her tarafından gelen Yörükler bu sayede kaynaşmakta ve yıllardır birbirini görmeyen arkadaşlar hasret gidermektedir. Birlik ve beraberliğin zirve yaptığı dakikalar yaşanmaktadır. Yörükler vatan, millet ve bayrağına çok sadık, gerektiğinde kutsal değerleri için gözünü kırpmadan canını vermeye hazırdır. Maalesef Yörük denince bazılarının aklına sadece çobanlık gelmektedir. Oysa Yörüklük bizim kültürümüzde bir değerdir. Tüm gençlerimizin bu değerlere sahip çıkmasını ve kutsal değerleri her şeyin üstünde tutmasını istiyoruz. Bu kutsal vatan topraklarını ancak bu değerlere sadık kaldığımız sürece sahip çıkabiliriz."

Sancaklı Yörükleri Derneği Başkanı Ahmet Hulisi Arslan ise “Amacımız bütün Yörükleri biraya toplamaktır. Yöremizi tanıtmak ve zenginleştirmektir. Birlik berberliğimizi güçlendirmek amacı ile her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz şenliklerimiz büyük coşku içinde geçti” dedi. Şenlik çeşitli etkinliklerle akşam saatlerine kadar devam etti.

iha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2009 Pazartesi 15:07:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MEHMET ARSAN IP: 88.253.174.xxx Tarih : 13.10.2010 17:10:52

Hayata dair gerçekler vardı buda insan sevgisi, işte bununla başlar koca yürekli adamın hikâyesi öyle bir adamdı ki diye başlar konuşmalar öyle değildir aslında ta kendisidir yaşayan, bıkmadan usanmadan öğretici ruhundur bilgisidir onu yaşatan, kültürdür paylaştığında bizlere yaşamı tekrardan hatırlatan insan, varmıdır karıncayla dost olup onunla konuşan, spile çıktığında yaşadığını tekrar hatırlayan, insana insan değerini katan, yücelerine çıktığında çocukluğuyla yaşayan, iyiliğin, yardımın karşılıksız yapıldığını, kötülük kavramını çoktan bir kenara atıp nasıl faydalı olacağını her seferinde neler yapacağını şaşıran koca adam, yıllarını doğruluğun yolundan nasıl durulacağını öğretti yürekli adam, her seferinde tekrarladı sorun bıkmadan usanmadan cevaplarım diye sevgisiyle yeşerdi diktiği bütün ağaçlar, emekle meyvelerini verdi yetiştirdiği genç fidanlar, yaşadı, yaşattı hep bıkmadan usanmadan, herkese bir örnek oldu yaşantısı hiç kimseyi kırmadan, yürek yangın yeriyse yanmalı insan sevince sevilince içi huzurla dolmalı sönmesin yansın o ateşin içinde kül olmak sevgiden dostluktan yansın sen hep buradasın canım eniştem gitsen de kal diyemedim ama gitsen de buradasın biliyorum yaşadığım her solukta yanımdasın, seni gün geçtikçe daha çok özlüyorum mekânın cennet olsun nur içinde yat KOCA YÜREKLİ ADAM İSMET EGELİ TRT SAZ SANATÇISI SANCAKLI BOZKÖY