4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Sarıgöl bağlarına kış bakımı

Sarıgöl Ovası'nın Dünya'ca ünlü çekirdeksiz sofralık sultaniye üzüm bağlarında kışlık bakım çalışmaları aralıksız devam ediyor.

73 bin dekarlık sultaniye üzüm bağına sahip olan Sarıgöl Ovası'ndaki üzüm üreticileri, bağlarda gübreleme, sulama, budama, tel germe, çubuk bağlama, ilaçlama, kırık direklerin değiştirilmesi gibi çeşitli kışlık bakım çalışmalarına ağırlık verdi.

Bağlarda kışlık bakım çalışmalarının önemini belirten üzüm üreticisi Mehmet Hasırcı, "Bağlarımızda her yıl kış aylarında çeşitli bakımlar yapılmaktadır. Bunları yapmadığımız an yaz aylarında verimli ve kaliteli üzüm alamayız. Bağlarda, kışlık bakım olarak yaptığımız çalışmaların büyük bölümünü ailece yapıyoruz. Bu yıl bol yağmur yağdı. Yağmurlar nedeniyle uzun zaman bağların içlerine girememiştik. Havalar iyileşince bağların işlerini tamamlamak istiyoruz."dedi. Sarıgöl Ovası'nda sürdürülen bağ çalışmalarında bağların çubuklarının bağlanması için bayan yevmiyesinin 20 TL, bağ budama işçi yevmiyesinin de 25-30TL olduğu belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Mart 2009 Pazartesi 17:45:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?