4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Sarıgöl MHP'den kan bağışı

Sarıgöl ilçesinde MHP Belediye Başkan Adayı Necati Selçuk ve ekibinin yanı sıra partililer Kızılay'a kan bağışında bulundular.

MHP İlçe Lokali'ne davet edilen Manisa Kızılay Kan Merkezi ekipleri, gün boyunca partililerden kan topladılar. Sarıgöl MHP Belediye Başkan Adayı Necati Selçuk ve ekibi de kan veren partililer arasında yer aldı.

Selçuk, "Kan bağışınının hayat kurtardığı bilincini çevremize aşılamak, örnek olmak amacıyla böyle ulvi bir kampanyayı başlattık." dedi. Manisa Kızılay Kan Merkezi'nden Dr. Fatma Yağcı ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: "18-65 yaş arasındaki sağlıklı bay ve bayanlar kan verebilir. Sağlıklı bir insan yılda dört kez kan verir. Alınan bir ünite kan üç hayat kurtarmaktadır. Kana kırmızı rengi veren Eritrosit süspansiyonu, ikinci kısım Tranbosit, üçüncü kısım ise Plazma olarak değerlendirilmektedir. Ege Bölgesi'nde en çok kan bağışı Manisa'da yapılmaktadır. Manisa Kızılay Kan Alım Merkezi olarak, Manisa ve ilçelerindeki hastanelerin taleplerini anında karşılıyoruz. Bize bildirildiğinde kendi araçlarımızla kanı hastanelere ulaştırmaktayız."

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 17:37:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?