30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Sarıgöl ovası beyaza büründü

Sarıgöl ovasında kurumaya bırakılan çekirdeksiz kuru üzüm sergilerinin üstü beyaz naylonlarla örtülünce ova yeşil-beyaza büründü. 

Üzüm üretiminin en yoğun yapıldığı bölgelerden birisi olan Sarıgöl ilçesinde üreticiler sergideki bağları korumak için naylon kanaviçeler kullanıyor. Ovada yaklaşık 2 milyon metreye ulaşan naylon kanaviçeler ilginç görüntüler oluşturuyor.
Konu ile ilgili bilgi veren Sarıgöl TARİŞ Kooperatifi Müdürü Halil Güvendiren şunları söyledi: "Sarıgöl ovasında 73 bin dekarlık üzüm bağı bulunmaktadır. Bu üzüm bağlarının 25 bin dekarı örtü altına alındı. Biz TARİŞ olarak bu yıl 1 milyon metreyi aşkın kanaviçe sattık. Diğer kooperatifler ve esnafların da sattığını düşürürsek bu yıl 2 milyon metre beyaz naylon kanaviçe ile üzüm bağları örtü altına alındı."dedi.
Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali Kaya ise örtü altındaki üzümlerin tozdan, sıcaktan, yağmurdan, doludan korunduğunu belirterek, “Önümüzdeki yıllarda örtülen üzüm alanlarında artış olacak. Çünkü ürün kurumaya bırakılırken korunmaya ihtiyaç duyuyor. Bunu sağlamak da üreticilere düşüyor.”dedi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 21:14:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?