4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Sarıgöl pepino ihraç üssü oldu

Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde Pepino türü kavun üretimine 5 kök ile başlayan Ali Şılak, üretimi geliştirerek yurt dışına kavun ihraç etme durumuna geldi.

Anavatanı Peru olan Pepino kavununu 10 yıldır Sarıgöl’de yetiştiren üretici Ali Şılak, kısa sürede yurt içinde bir çok bölgeye kavun satmaya başladı. Vitamin ve mineral zengini olan Pepino kavunlarının büyük ilgi görmesi üzerine her yıl üretimi artırmak zorunda kalan Şılak, bu yıl iki dekarlık arazisine 5 bin kök dikim yaptı.

Yaklaşık 120 bin adet kavun elde etmeyi hedefleyen Şılak, "Sarıgöl'de 10 yıldır Pepino türü kavun yetiştiriyorum. Her geçen yıl bilgi ve tecrübemi arttırdım ve yurt içinde bir çok bölgeye kavun göndermeye başladım. Son dönemlerde ihracatçı firmalardan da teklifler almaya başladım. Görüşmelerimiz sürüyor. Yakında zamanda Sarıgöl'de yetiştirdiğim Pepino kavunlarını yurt dışına da ihraç etmeye başlayacağım." dedi.

Pepino kavunlarının şeker oranın düşük olması nedeniyle birçok hastalığa da şifa olduğunu ileri süren Ali Şılak, "Pepino kavunu, içindeki vitamin ve mineraller sayesinde gut hastalı, kemik erimesi, dalak büyümesi, şeker gibi çeşitli hastalıklara faydalı olmasının yanı sıra, rejim iksiri olarak da tüketilebiliyor. " diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 15:52:24
Güncelleme :17 Temmuz 2009 Cuma 16:02:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?