9
Mayıs
2024
Perşembe
MANİSA

Sarıgöl üzüm mitingine hazırlanıyor

Manisa'da merkezi Alaşehir İlçesi'nde bulunan Üzüm Üreticileri Sendikası'nın (Üzüm-Sen), 15 Ağustos'ta Sarıgöl İlçesi'nde düzenleyeceği üzüm mitinginde, üzüm sektörünün sıkıntılarının dile getirileceği ve aynı zamanda maliyet hesapları doğrultusunda 2006 yılı üzüm fiyatının açıklanacağı belirtildi. 

Sarıgöl'ün yanı sıra Alaşehir ve Salihli İlçeleri'nden gelecek binlerce üzüm üreticisinin katılımıyla Sarıgöl Atatürk Meydanı'nda organize edilecek miting için, ilçede hazırlıklar sürüyor. Çeşitli broşür ve afişlerle tüm üreticiler mitinge davet edilirken, yapılan bildirilerde, fındık üreticilerinin üzerlerinde oynan oyunların farkında olduklarını ve bu nedenle olup bitenlere sessiz kalmayarak emeklerine, ürünlerine sahip çıktıkları ifade edilerek, "Fındık üreticilerinin onurlu tutumlarını tüm kalbimizle destekliyoruz. Aynı şey yarın biz üzüm üreticilerin de başına gelecek. Tüccar-tefeci sömürüsünden kurtulabilmek için dayanışma amacıyla TARİŞ'e 'işletmelerini, mal varlıklarını sat, üreticiden üzüm alma, kredi borçlarını öde, kooperatif olma özelliğini tamamen terk et, kendini şirkete dönüştür'. Bu planı adım adım uygulamaya çalışıyorlar. TARİŞ Bank'a neden el koydular? Onun için TARİŞ'e altı yıldır yeni üye bile almıyorlar. Biz çiftçiler yaşayarak öğreniyoruz ve artık olup bitenlerin de farkındayız. Bunlardan kazançlı çıkanların da kimler olduğunu biliyoruz. Bütün bunlara dur demek için 2006 üzüm sezonu açılmadan önce gerek hükümeti, gerekse TARİŞ yöneticilerini uyarmak ve 2006'da maliyet artı yüzde 25 kar artı insanca yaşam payı hesabıyla olması gereken refarans fiyatımızı açıklamak istiyoruz" deniyor. 

Üzüm-Sen Genel Başkanı Adnan Çobanoğlu ise 15 Ağustos günü yapılacak olan üzüm mitingine tüm üzüm üreticilerini beklediklerini, üzüm sezonu öncesi yapılan maliyet hesapları doğrultusunda 2006 üzüm fiyatını açıklayacaklarını, üzümcünün sorunlarını her yerde sonuna kadar savunacaklarını belirtti.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2006 Çarşamba 18:03:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?