4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Sarıgöl'de bağlar örtü altına alındı

Sarıgöl Ovası'nın dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık sultaniye üzüm bağları, beyaz kanaviçe naylon ile örtülerek koruma altına alındı.

Örtü altına alınarak yapılan koruma yöntemiyle üzümlerin sıcaklardan, tozdan, çiğ, kırağı ve don olaylarından etkilenmediği belirtildi. Ayrıca örtü altında üzümlerin uzun süre dalında bekletilebildiği ifade edildi. Sarıgöl ve çevresinde 73 bin dekarlık üzüm alanı bulunduğunu kaydeden Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali Kaya, "Bu yıl Sarıgöl ve çevresindeki üzüm bağlarının 20 bin dekarlık bölümü örtü altına alındı. Bu rakam ilerleyen tarihlerde daha da artabilecektir. Üzüm bağlarımız bu aylarda örtü alınarak Ekim ayına kadar bu şekilde kalmaktadır. Bu süre içersinde sıcaklardan, tozdan, don, çiğ ve kırağı olaylarına karşı üzümler korunmuş olmaktadır."dedi.

Bu arada Denizli’den Manisa yönüne giden araçlar ,özellikle Topuzlu rampasından inerken Sarıgöl Ovası'ndaki üzüm bağlarının beyazla kaplandığını ilgiyle izliyorlar. Ovanın beyazla kaplandığını görenler, "Sarıgöl Ovası adete büyük bir seraya dönüşmüş" demekten kendilerini alamıyorlar.

 

iha
Yayın Tarihi : 24 Ağustos 2009 Pazartesi 15:48:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?