8
Mayıs
2024
Çarşamba
MANİSA

Sarıgöl'de canavar söylentileri

Manisa'nın Sarıgöl İlçesi'ne bağlı Alemşahlı köyünde bazı köylülerin gördüğünü iddia ettiği iri, bıyıklı ve sarı renkli meçhul bir hayvan köyde korkuya neden oldu. Günlerdir garip hayvanla ilgili söylentilerin konuşulduğu köyde, vatandaşlar söz konusu garip yaratığı araştırmaya başladı. 

Geçtiğimiz günlerde 75 yaşındaki Emine Yılmaz isimli yaşlı kadının sarı renkli büyük bir hayvan gördüğünü öne sürmesi ve hastalanmasıyla başlayan meçhul hayvan söylentileri, 61 yaşındaki İbrahim Karakuzu'nun da bir gün akşam saatlerinde benzer bir hayvan gördüğünü söylemesi ile giderek köyde konuşulan tek konu olmaya başladı. Başından geçen garip olayı anlatırken heyecanlanan İbrahim Karakuzgun, "Gece saat 22.00 sıralarında Asar mevkiindeki tarlamdan merkebimle evime dönerken merkep aniden korkarak şahlandı. 

Merkebin zincirlerini elimle iyice tutarak düşmemeyi çalıştım. Karanlık olduğundan karşımdakini güçlükle görebiliyordum. Köpek değil ama köpekten büyüktü sarımtırak renkliydi. Korktum. Bu sırada karşımdan bir araç geldi. Aracın ışıklarından olsa gerek gördüğüm hayvan kayıplara karıştı. Bunu köyde bir kaç gün korkumdan kimselere anlatamadım. Ancak, Emine Yılmaz'ın da benzer bir hayvan gördüğünü öğrenince ben de anlattım" dedi. Emine Yılmaz'ı hasta yatağında ziyaretinde kendisine gördüğü garip yaratığın iri, kedi gibi bıyıkları ve sarı renkli olduğunu söylediğini ifade eden İbrahim Karakuzgun, "Korkudan ağızlarının kenarlarında uçuklar bile çıkmış" dedi. 

Köyde herkesin dilinden düşmeyen meçhul hayvanın söylentileri yayılmaya devam ederken, köy muhtarı Ahmet Kocaman ise "Ben de söylentileri yeni duydum. Herkes bir şeyler anlatıyor. Kimi canavar, kimi çakaldır diyor. Bilen yok. Bu meçhul hayvanı görenlerle görüşeceğim" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2006 Cumartesi 13:28:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fatos tuna IP: 85.98.51.xxx Tarih : 19.10.2006 17:46:57
inanması çok güç ve saçma... sarıgölde yaşıyorum ve hiç böyle bişey duymadım.bu büyük bir sorun olan köylü kadınlarımızın bağda bahçede çok çakışıp,kocalarına kumar parası yaptıkları emeğinin sonucu sinir bozukluğuyla oluşan tuhaf bir benzetmedir.yaşlı amcama gelince oğlu sinir etmiş olsa gerek.................