5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Sarıgöl'de CHP'ye toplu katılım

SARIGÖL'DE 132 KİŞİ CHP'YE KATILDI

Sarıgöl'de, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) toplu katılım nedeniyle rozet takma töreni düzenlendi.

Törene Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) MYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Şahin Mengü, Manisa CHP İl Başkanı Cahit Kaplan, Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı, CHP Sarıgöl İlçe Başkanı Yusuf Özkan ve partililer katıldı. Rozet takma töreninde Sarıgöl TDP İlçe Başkanı Hasan Ülgen ve yönetim kurulu üyeleri topluca CHP'ye katıldı. Sarıgöl CHP İlçe binası önünde düzenlenen törende bir konuşma yapan Manisa CHP İl Başkanı Cahit Kaplan şunları söyledi: "Siyasette zamanla bedeninizle ruhunuz ayrı düşebiliyor. Kırgınlıklar olabiliyor. Oysa şimdi tek yürek olma zamanı. Aydınlık, mutlu geleceği parlak olan bir ülke için birlik olmaya başladık. 1982 Anayasası o yıldan bu yana 20 kez değiştirilmeye çalışıldı ama hep ret edildi. Bu anayasada ret edilecek. Bu anayasa darbecilere hesap soracak diyorlar, onlarla işbirliği yapıyorlar.

Tayyip Erdoğan, bu insanlar sana artık inanmıyor. 28 yıldır dokunulmazlıklar kaldırılacak deniliyor ama bu madde yok. Alevilerle açılım yaptın ama Alevilerle ilgili bir madde yok. Yüzde 10 barajının kaldırılacağına dair bir madde yok. Bu anayasaya kendileri ihtiyaç duydu, ihtiyaçları var. Bu nedenle biz 'Hayır' diyoruz. Yarın kendilerinden hesap sorulmasın diye bu anayasayı çıkarmaktalar biz bunun için 'Hayır' diyoruz. Sivil dikta yönetimine 'Hayır' diyoruz."

Sarıgöl Cumhuriyet Halk Partisi'nin düzenlediği toplu katılım töreninde bir konuşma yapan CHP MYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Şahin Mengü, gazilere madalyaları devlet verir" diyerek sözlerine başlayarak şöyle konuştu: "Oysa Doğu ve Güneydoğu'da gazi olan gazilerimize 'Para verin biz darphanede madalyalarınızı yaptıralım' diyorlar. Böyle devlet anlayışı olmaz. Bu gazilerimiz ülkemizin güvenliği için kolunu, bacağını, gözünü vermiş, bir de madalya parası mı versinler? Arkadaşlar, yapılacak tek bir şey var birlik olmak."

Yıllar önce partisine küsmüş, çeşitli nedenlerle ayrılmış arkadaşların artık geri gelmeye başladığını anlatan Mengü, sözlerine şöyle devam etti: "Gün birlik günüdür. Türkiye'nin toprak bütünlüğünü tartışıyoruz. Adını siz koyun ister 'Kuva-yı Milliye' deyin. 12 Eylül'de 'Hayır' diyeceğiz. İslami faşist düşüncesinin kurulmasına engel olmak için "Hayır" diyeceğiz."

BUNLARDAN HESAP SORACAĞIZ

Şahin Mengü, konuşmasında Başbakan Tayyip Erdoğan'a yüklenerek, oğlunun villasında kirada kalıyorsun ama kira kontratın bile yok" diye konuştu. "Baba ile oğul arasında borç alacak ilişkisi hangi toplum da var" diye soran Mengü, sözlerini şöyle sürdürdü: "53 bin özürlü kadrosu boş. 240 bin çocuk dışarıda yatıyor. Bunları korumak için anayasa maddesi mi gerekiyor? Kadınlarımızın çalışma hayatından çıkması için 'üç çocuk yapın' diyor. Dersim'de İsmet Paşa Cumhurbaşkanı diyeceksin, Tarih bilincin yok.

Mavi Marmara Gemisinde bir havan vardı Kasımpaşalı ne oldu? Bu devlet insanlarını bile bile ölüme gönderdi. Vatandaşlarını koruyamadı. Biz bunlardan hesap soracağız. Kaçacaklar. Bunların kaçmasına göz yuman, izin veren gümrük memurlarından da hesap soracağız."

Sarıgöl'de düzenlenen toplu katılım ve rozet takma töreninde 132 kişi CHP'ye katılırken, rozetleri CHP MYK Üyesi Manisa Milletvekili Şahin Mengü, İl Başkanı Cahit Kaplan, Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı, İlçe Başkanı Yusuf Özkan tarafından alkışlar arasında takıldı.

SARIGÖL'DE 132 KİŞİ CHP'YE KATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2010 Çarşamba 10:11:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?