3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Sarıgöl'de gecikmeli kutlama

Orman Haftası ve Ağaç Bayramı Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde düzenlenen tören ve çeşitli etkinliklerle kutlandı.

27 Mart günü planlanan ancak hava muhalefeti nedeniyle bugün düzenlenen kutlama, Orman Dinlenme Tesisleri'nde gerçekleşti. Şehit Esin Akay İlköğretim Okulu'nun hazırladığı kutlama programına Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tayyar Tekin, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ahmet Fevzi Uzgidim ve Ali Palamutçu, Sarıgöl Orman Şefi Akın Güleç ile daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

Tören saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Orman ve önemiyle ilgili konuşma yapan Şehit Esin Akay İlköğretim Okulu Müdürü Ahmet Ok, "Ağaç dikip, yeni ormanlar oluşturmaya ve korumaya yardımcı olmalıyız. Ormanlara en büyük zarar insanlardan gelir. İnsanlar Orman İşletmeleri'nden izin almadan, çıra çıkarırlar, reçinesini almak için ağaçların gövdelerini yararlar. Tarla, yerleşim yeri ve otlak yeri açmak için ormanları yok ederler. Piknik yerlerinde veya içtikleri sigaraları söndürmeden yangınlara sebep olurlar. Yanan ormanın yerine yenisini oluşturmaya bir insan ömrü yetmez. Ormanlarımızın korunması, çevremizin ağaçlandırılması hem yurdumuzun, hem de Dünya'mızın önemli bir sorunudur. Ormanlarımızı koruyalım, diktiğimiz ağaçları da büyümesi için bakımlarını yapalım." dedi.

İlçe Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından ilçedeki okullar arasında düzenlenen "Ağaç ve Orman Sevgisi" konulu şiir dalında Mimar Sinan İlköğretim Okulu'ndan Damla Yılmaz, resim dalında aynı okuldan Fatma Naz Zengin, kompozisyon dalında Sağlık Meslek Lisesi'nden Ümmü Karakuyu isimli öğrencilere hediyeleri Belediye Başkanı Ömer Karcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cafer Tayyar Tekin ve Şube Müdürü Ahmet Fevzi Uzgidim tarafından verildi. Şehit Esin Akay İlköğretim Okulu folklor ekibinin oynadığı halk oyunlarından sonra öğrenciler 250 adet fıstık çamı diktiler.

iha
Yayın Tarihi : 13 Nisan 2009 Pazartesi 18:01:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?