30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Sarıgöl'de kan bağışı

Manisa Kızılay Kan Merkezi ile Sarıgöl Kızılay Şubesi'nin işbirliğinde Sarıgöl ilçesinde düzenlenen kan bağışı kampanyasında 30 ünite kan toplandı.

Sarıgöl Hükümet Konağı'nda Dr. Fatma Yağcı'nın başında bulunduğu ekip, ilçede gönüllü kan vermek isteyen vatandaşlardan kan aldı.

Gün boyu süren bağışlar sonrası 30 ünite kan toplandı. Sarıgöl halkının kampanyaya ilgisinden memnun olduklarını ifade eden Dr. Fatma Yağcı, kan vermenin faydalarını anlattı. Alınan kanın trombosit, eritrosit ve taze donmuş plazma olarak değerlendirildiğini hatırlatan Yağcı, "Kızılay olarak Manisa genelinde vatandaşlarımızın kan aramalarına gerek kalmadan anlaşmalı olan hastanelerimize Kızılay kendi araçlarıyla ihtiyaç olan kanı anında ulaştırmaktadır." dedi.

Kan vermenin insan sağlığı yönünden önemli yararları olduğunu vurgulayan Dr. Yağcı, "Kan veren bir kişinin kan hücreleri yenilenmektedir. Kan veren kişilerin baş ve eklem ağrıları gibi sorunları ortadan kalkmakta, iştahları artmaktadır. Kan verecek olan kişilerin 18-65 yaşları arasında olmaları gerekmektedir. Ayrıca 12 ay içersinde kadınlar üç, erkekler ise dört kez kan verebilirler."dedi

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 19:58:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?