4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Sarıgöl'de Muharrem yemeği

Sarıgöl ilçesinde asırlardır süre gelen Muharrem Ayı Yemeği bu sene de yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Ayan Mahallesi Uzunkuyu Sokak'ta çevre sakinleri ve esnafın katkılarıyla gerçekleşen geleneksel yemeğin hazırlıkları sabahın erken saatlerinde başladı.

Öğle namazının ardından bir araya gelen Sarıgöllüler birlikte yemek yediler. Belediye Başkanı Ömer Karcı'nın da katıldığı geleneksel yemekte, Sarıgöl Müftüsü Oğuz Metin tarafından okunan Kuran-ı Kerim'den sonra topluca bolluk ve bereket duası yapıldı.

Ayan Mahallesi Muhtarı Osman Aktaş, geleneğin dedelerinden kalma olduğunu belirterek şunları söyledi: "Her yıl Muharrem ayı içersinde mahalle halkı ve esnafımızın yardımlarıyla Uzunkuyu Sokak'ta kazanlar kurulur ve ilçe halkı davet edilerek birlikte yemek yenir. Öncelikle okul çocukları ardından bayanlar ve erkekler yemek yerler. Bu gelenek birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını geliştirmek, ilçe halkını kaynaştırmak için asırlardır yapılmaktadır. Biz mahalle halkı olarak atalarımızdan kalma bu geleneği yaşatmaya çalışıyoruz."

Geleneksel yemek geleneğine öncülük eden Süleyman Buldanlı isimli vatandaş ise, "Bizim mahallede yapılan bu etkinlik için mahalle halkı evlerindeki yiyeceklerden getiriyor, kimileri de para veriyor. Bu arada esnaflarımız da maddi destek vererek bu yemeği düzenliyoruz. Buradaki amacımız geleneğimizi yaşatmak ve ilçe halkımız ile birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını geliştirmektir. " dedi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 14:53:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?