5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

Sarıgöl'de termal heyecanı

SARIGÖL'DE TERMAL SU HEYECANI

Sarıgöl-Buldan Karayolu üzerinde faaliyet gösteren Elmas Dinlenme Tesisleri'nin bulunduğu alanda termal su arama çalışmalarına başlandı. Elmas Dinlenme Tesisleri Sahibi Veli Altınkum tarafından yapılan müracaatın ardından MTA'dan üç kişilik bir ekibe inceleme yaptırıldı. Araştırma yapılan bölgede termal su bulgularının yüksek olması yönünde rapor verildi.

Bu olayın ardından önceki gün kendi arazisinde termal su arama çalışmalarını başlattığını belirten Elmas Dinlenme Tesisleri Sahibi Veli Altınkum (50) şunları söyledi: "Termal su aramak için ilk kuyuya başladık. Burada 900 metreye kadar inilecek. Bu çalışmalar iki ay devam edecek. Burada bulamazsam yine arama ruhsatı bana ait olmak kaydıyla 10 bin dönümlük alan üzerinde arama yapabileceğim." Termal su çıktığında, mevcut tesisleri genişleteceğini anlatan Altınkum, şunları söyledi: "Termal su için 360 yataklı yeni tesis yapacağım ve bu tesis beş yıldızlı Termal Dinlenme Tesisine dönüşecek. Bulacağımız termal su sıcaklığı 60 derecenin üzerinde olursa ilçeye de sıcak su vereceğim. Ayrıca, çevrede termal suyla çalışmakta olan sera yapımı da yapılacaktır."

Elmas Dinlenme Tesislerinin başlattığı termal su arama çalışmaları ilçe halkı tarafından heyecanla izlendi. Sarıgöllüler, termal su kuyusunda olumlu rapor çıkmasının ilçe adına önemli olduğunu belirterek "Termal suyun çıkması ilçemizin gelişmesinde önemli rol oynar" dediler.

SARIGÖL'DE TERMAL SU HEYECANI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2010 Perşembe 09:24:01
Güncelleme :29 Nisan 2010 Perşembe 14:26:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?