3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Sarıgöl'e modern hayvan pazarı

Sarıgöl Belediyesi tarafından yaptırılan modern canlı hayvan pazarı düzenlenen törenle hizmete girdi.

Törene Alaşehir Kaymakamı ve Sarıgöl Kaymakam Vekili Musa Uslan, Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı, CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, CHP İl Başkanı Cahit Kaplan, çevre ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşma yapan Başkan Karcı, ilçenin üç tarafının dağlarla çevrili olması nedeniyle hayvancılığın ilçe için önemini vurgulayarak konuşmasını şöyle sürdürdü: "Hayvancılığın gelişmesiyle birlikte ilçemizdeki canlı hayvan pazarının önemini bir kat daha arttırmıştır. Hayvancılık ekonomik ve sosyal bir olgudur. Son yıllarda hayvancılığın devlet tarafından da destek verilmesi, canlı hayvan pazarımızın değerini bir kat daha arttırmıştır. Belediyemiz meclisi tarafından almış olduğumuz kararla ilçemize AB normlarında yeni bir pazaryeri kazandırmak için çalışmalara başlattık. Böylece pazaryerine gelen hayvancılarımızla, celeplerin tozdan, çamurdan kurtulması için yeni canlı hayvan pazarına başladık."

Bu eserin kazandırılması için 3 yıldır çalışmaların aralıksız olarak sürdürüldüğünü belirten Karcı, "8 bin metre karelik bir alan üzerinde yaptırmış olduğumuz canlı hayvan pazarının yaklaşık maliyeti 1 milyon 285 bin TL'dir. Yapılan ihale sonunda pazaryerimiz 752 bin liraya verildi. Bu paranın yüzde 25'ini İller Bankası, yüzde 25'ini de belediyemiz karşıladı. İlçemize kazandırdığımız tesisin değeri trilyonu geçmektedir." dedi.

Pazarda büyük ve küçükbaş hayvanların barınacağı iki kapalı alan bulunduğunu, ayrıca sosyal tesislerin de yer aldığını kaydeden Başkan Karcı, canlı hayvan pazarımızda ayrıca veteriner hekim bulunacağını ve hayvan giriş çıkışlarının sterilli havuzdan sağlanacağını sözlerine ekledi.

Halk oyunlarının sergilendiği törende konuklara pilav ikram edildi. Daha sonra CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü, İl Başkanı Cahit Kaplan, Belediye Başkanı Ömer Karcı ile diğer davetliler birlikte kurdele keserek pazarın açılışını gerçekleştirdiler.

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 16:28:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?