4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Sarıgöl'e tarımsal dayanışma bürosu

Tarım Bakanlığı'nın yönetmeliği esaslarına göre Sarıgöl ilçesinde kurulan Güç Birliği Tarımsal Dayanışma Hizmetleri Sanayi Ticaret şirketi düzenlenen bir törenle hizmete açıldı.

Törene Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı, Alaşehir Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Soytürk, davetliler ve çiftçiler katıldı. Sarıgöl Güç Birliği Tarımsal Dayanışma Hizmetleri Sanayi Ticaret Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Yusuf Özkan, törende yaptığı konuşmasında şunları söyledi: "Tarımsal dayanışma hizmetleri Ege bölgesinde ilk Türkiye'de ise iki örneği bulunan bir kuruluştur. İlçemiz bugün Türkiye'de ihracata yönelik sofralık üzüm üretimi bakımından ilk sıraya almaktadır. Ülkemizin üzüm ihracatının yüzde 95'ini üzüm oluşturmaktadır. Bu üzümlerin yüzde 60-70'ini Sarıgöl karşılamaktadır."

Ürünlerini ihracat etmek isteyen üreticilerden "EUREGAP" adı verilen tarımsal üretimde iyi uygulamaların istendiğini belirten Yusuf Özkan, "Bu üretim şekli ürün güvenliğinin sonuncunda tüketici sağlığını koruyan ve tarımın doğaya olumsuz etkisini en aza indirici bir sistemdir. Sofralık üzüm yetiştiriciliğinde, içinde bulunduğumuz durum dünya standartlarının altındadır. Bu nedenle kurduğumuz tarımsal dayanışma hizmetleri sayesinde üzüm üreticisinin ürünlerini Avrupa standartlarında olmasını sağlayacağız."dedi.

Özkan daha sonra dayanışma hizmetleri bürosunun çalışmalarından söz etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 18:17:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?