3
Mayıs
2024
Cuma
MANİSA

Sarıgöllü öğrencilerden ilginç proje

Sarıgöl Şehit Ali Suyabatmaz Mesleki Eğitim Merkezi Elektronik Teknolojisi Bölümü öğrencileri, anne ve babaların küçük çocuklarını bir çip sayesinde takibini sağlayacak "Manyetik Çocuk Bekçisi" projesi hazırladılar.

Manisa ili genelindeki mesleki okullar arasında düzenlenen Proje Tabanlı Beceri Yarışması için, Sarıgöl Şehit Ali Suyabatmaz Mesleki Eğitim Merkezi'nin Elektronik Teknolojisi Bölümü öğrencileri "Manyetik Çocuk Bekçisi" projesi ile Ahşap Teknolojisi Bölümü öğrencileri de "Asansörlü Raf Sistemi" isimli iki proje ile katılacak.

Şehit Ali Suyabatmaz Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Ertek yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Elektronik ve Elektrik Teknolojisi'nin iki öğrencisi tarafından hazırlanan 'Manyetik Çocuk Bekçisi' projesinde, küçük çocukların üzerine küçük bir çip, annelerin çantalarına da alarm sistemi yerleştiriliyor. Çocuk parkta, mesire yerinde, düğünde, kalabalık yerlerde veya annenin yanından ayrıldığında çip sayesinde annenin yanındaki cihaz devreye girerek ışık ve sesle uyarı vermektedir. Böylece kaybolan çocuklarını anında bulmalarını sağlamaktadır. Bu sistem 50-100 metre uzaklaşan çocukları rahatlıkla buluyor. Annelere kolaylık sağlıyor. Ahşap bölümü öğrencilerimizin hazırladığı projede ise, evlerde mutfakların yüksek rafları, elbise dolapları, vestiyer, yüklük, gibi yerlerde, bayanların üst katlara ulaşmasında güçlük çekmemeleri için asansörlü raf sistemi yaptılar. Üst katlardaki eşyaların alınması bu sistemle kolay olmaktadır."
Her iki projenin çok ilginç olduğunu belirten Mustafa Ertek, projelerinin dereceye gireceğini inandığını da sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 14:42:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?