4
Mayıs
2024
Cumartesi
MANİSA

Saruhanlı TTA depoları Kızılay'ın

Mülkiyeti Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri A.Ş.'ye (TTA) ait Saruhanlı'daki 156 bin metre karelik alan üzerinde bulunan depoların Kızılay'ın Ege Bölge Deposu olarak kullanılacağı bildirildi.

Manisa Valiliği'nin 13 Nisan 2009 tarihli yazısı üzerine, TTA tarafından Özelleştirme İdaresi Başkanlığına afetlerle mücadele hizmetlerinde kullanılmak üzere söz konusu 1, 13, 14, 30, 31 ve 48 nolu depoların elektrik, su ve benzeri giderler, güvenlikle ilgili alınması gereken tedbirler ve ayrıca taşınmazın kullanımına ilişkin diğer hususların taraflar arasında düzenlenecek protokolle tespit edilmesi, Manisa Valiliği İl Özel İdaresi'ne geçici olarak tahsisinin uygun görüldüğü, tahsisin bedelli veya bedelsiz olmasının ise Özelleştirme İdaresi yetkisinde olduğu açıklandı.

TTA'nın uygun görüş yazısı üzerine Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın Valiliğe gönderdiği yazıda, söz konusu taşınmazların Manisa Valiliği İl Özel İdaresine geçici tahsisi ile ilgili işlemlerin tesis edilebilmesini teminen TTA Genel Müdürlüğü ile temasa geçilmesi gerektiği bildirildi.

Manisa Valisi Celalettin Güvenç Kızılay Manisa Şube Başkanı Cengiz Yurdabekçi'yi makamında kabul ederek tahsis işlemi hakkında bilgi verdi ve hayırlı olması dileğinde bulundu. Kızılay Manisa Şube Başkanı Cengiz Yurdabekçi, Saruhanlı'daki depoların kendilerine teslim edilmesinden sonra 3 ay gibi bir sürede çalışmalarını tamamlayarak hizmete başlamayı hedeflediklerini söyledi. Yurdabekçi, “Saruhanlı'da oluşturacağımız Kızılay'ın Ege Bölge Deposu ilk etapta 50 bin kişiye hizmet verecek kapasitede olacak. Battaniye, çadır, uyku tulumu, su bidonu, yaşam konteynırı, Mevlana Evleri vb. bir afet anında ihtiyaç duyulabilecek her türlü malzemeyi burada depolayabileceğiz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2009 Pazartesi 18:17:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?