7
Mayıs
2024
Salı
MANİSA

Saruhanlı'da yemek yarışması

Saruhanlı ilçesinde, bu yıl 9.'su düzenlenecek olan Altın Üzüm ve Kültür Festivali etkinlikleri kapsamında "geleneksel soframız" konulu yemek yarışması düzenlenecek.

Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, gazetecilere yaptığı açıklamada, marifetli ev hanımlarını yarışmaya katılmaya davet etti.

Türk Mutfağının, Türk kültürünün önemli bir parçası olduğunu ifade eden Yaralı, yarışmanın "geleneksel yemek kültürünün çeşitliliğini vurgulamak, tadı ve niteliği bozulmadan geliştirilen yemekleri tanıtmak, gelecek kuşaklara aktarmak ve yaşatmak" amacıyla düzenlendiğini kaydetti.

Yarışmanın, et ve sebze yemekleri, hamur iişleri (börekler, pilavlar vb.) ve tatlılar olmak üzere 3 kategoride gerçekleşeceğini dile getiren Yaralı, 24 Eylül Pazartesi günü Belediye Sosyal Tesisleri' de yapılacak olan yarışmaya katılmak isteyenlerin 21 Eylül 2012 Cuma gününe kadar belediyeye şahsen ya da telefonla başvurarak kayıtlarını yaptırabileceklerini söyledi.

Başkan Yaralı, sonuçların yarışmadan hemen sonra açıklanacağını ve daha sonra ödül töreni yapılacağını sözlerine ekledi. 

AA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2012 Çarşamba 18:41:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?