30
Nisan
2024
Salı
MANİSA

Satranççılar Akhisar'da buluşacak

Türkiye Satranç Federasyonu (TSF) Başkanı Ali Nihat Yazıcı ve As Başkan Tahsin Aktar, Akhisar ilçesini ziyaret ederek Dünya Satranç Şampiyonası'nın burada yapılması yönünde girişimlerde bulundular.


TSF Başkanı Ali Nihat Yazıcı ve As Başkan Tahsin Aktar Akhisar Kaymakam Mustafa Çek ile Belediye Başkanı Salih Hızlı'yı makamlarında ziyaret ettiler.

TSF Başkanı Ali Nihat Yazıcı, Akhisar'ın satranç sporunda göstermiş olduğu başarılı gelişmenin dikkat çekici olduğunu belirterek, Dünya şampiyonasının ilçede yapılmasını teklif etti. Belediye Başkanı Salih Hızlı ile birlikte 2009-2011 yılları arasında Dünya Minikler Satranç Şampiyonası'nın Akhisar'da yapılması için görüş birliğine varıldı. Ayrıca TSF Bakanı Yazıcı Akhisar Belediyespor'un satranç takımının bir an önce kurularak İş Bankası Ligi'ne girmesi dileğinde bulunarak, Belediyespor Başkanı Ömer İşçi ile birlikte çalışmaların başlatılması isteğinde bulundu. Belediyespor Başkanı Ömer İşçi de daha önce takım kurma girişimlerinde bulunulduğunu ve bazı aksaklıklar nedeniyle bunun yapılamadığı belirtti. Belediye Başkanı Salih Hızlı yaptığı açıklamada, federasyonun göstermiş olduğu ilgi için teşekkür ederek, gerekli çalışmaları başlatarak bir an önce Satranç Sarayı'nın yapımına başlanabileceğini belirtti.


TSF Başkanı Ali Nihat Yazıcı, TSF As Başkanı Tahsin Aktar, TSF Disiplin Kurulu Başkanı Vehbi Başaran, Uluslar Arası Satranç Hakemi Kıyasettin Aydın, Manisa Satranç İl Temsilcisi Aslan Goler, İlçe Satranç Temsilcisi Mesut Avcı, Manisa Satranç İl Temsilci Yardımcısı Mehmet Albayrak, Doruk Koleji Satranç Takımı Yöneticisi Zeki Dirir ve Gazi Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Ahmet Girgin ziyaretlerin arından çeşitli konuları konuşmak üzere bir araya geldiler.

..
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2008 Pazartesi 14:08:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?