9
Mayıs
2024
Perşembe
MANİSA

Sayısal Türkiye 9.'su Manisa'dan

ÖSS sayısal ağırlıklı sınavda Türkiye 9.'su ve Anadolu Öğretmen Lisesi'nde ise Türkiye 1.'si olan Manisalı Yiğit Ürkmeztürk mutluluğunu ailesi ve dershane öğretmenleriyle paylaştı. 

Manisa'dan ÖSS'ye giren ve Türkiye 9.'su ayrıca Anadolu Öğretmen Liseleri sıralamasında Türkiye 1.'si olan Yiğit Ürkmeztürk, sevincini babası Süleyman Ürkmeztürk, annesi Deniz Ürkmeztürk ve kardeşi Ceren ile paylaştı. Başarılı öğrencinin aldığı sonuç dershane müdürü ile öğretmenleri tarafından da büyük bir sevinçle karşılandı. Bu kadar başarılı olacağını beklemediğini belirten Yiğit Ürkmeztürk, "Bugün evden çıkarken Türkiye 9.'su olduğumu dayımın bilgisayarında gördüm. İlk gördüğümde çok heyecanlandım. Ayrıca hedefime ulaştığım için çok mutluyum. Benim bazı hedeflerim var. Zaten bazı hedeflerim olmasa bu seviyeye gelemezdim. Elektrik ve elektronik mühendisliğini istiyorum. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yada Bilkent Üniversitesi'ni tercih edeceğim" dedi.

Sınava ilk girdiği zaman sınav sonucunun ne olacağını beklemediğini ifade eden Yiğit, "Elimden gelenin en iyisini yapacağımı düşünerek bu sınava girdim. Kendimi sınav esnasında daha fazla strese girmeye gerek olmadığını düşündüm. Ama kendimden emin olarak girdim sınava ve yapacağımı da biliyordum" diye konuştu. Hedef Dershanesi Müdiresi Gülbahar Tahmilci ise, "Öğrencimizin bu başarısını kutluyorum. Başarılarının devamını diliyorum. İnşallah her anne ve babaya böyle evlat nasip olur. Öğrencimizin bizim dershanemizden çıkması da ayrıca bizi mutlu etti" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2006 Çarşamba 02:12:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
zehra balım IP: 213.74.138.xxx Tarih : 18.08.2006 07:49:38
arkadaşımı başarısından ötürü tebrik ediorum ve darısı başıma diorum