5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

SBS ikincisi Manisa'dan

SBS TÜRKİYE İKİNCİSİ MANİSA'DAN

Manisa Özel Şehzade Mehmet İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Emre Kızıltuğ, Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) 2011 yılı OYP'ye göre 499.063 puan alarak Türkiye ikincisi oldu.

Emre Kızıltuğ, SBS'deki başarısını okulundaki idarecileri ve öğretmenleriyle paylaştı. İstanbul'da TÜBİTAK kampındayken babasının kendisini aradığını ve müjdeyi verdiğini belirten Emre Kızıltuğ, başarısının temelinde sadece ders çalışmanın olmadığını, bol bol Allah'a dua ettiğini söyledi. Kızıltuğ, "Bu başarımda sadece benim düzenli çalışmam değil, okulumun, dershanemin ve ailemin de büyük katkısı var. Onlar beni her konuda desteklediler. Sabahları insanların zihni açık oluyor ve okuduğu şeyleri daha iyi

algılıyor. Bu nedenle ben de sınava hazırlanırken özellikle son günlerde sabah erken saatleri tercih ettim. Okulda öğretmenlerimin büyük desteği oldu. Sosyal aktiviteler de bizi motive etti" dedi.

Daha önce de Türkiye Zeka Vakfı'nın düzenlediği bir yarışmada Türkiye ikincisi olan Emre Kızıltuğ, TÜBİTAK olimpiyatlarında ilk 60 öğrenci arasında girerek ilk aşamayı geçtiğini, Amerika Nebraska Üniversitesi'nin düzenlediği matematik olimpiyatında da altın madalya aldığını hatırlattı. İleride tıp alanında akademik kariyer yapmak istediğini belirten Emre, "Kanser gibi ölümcül hastalıkların tedavisini bulmak istiyorum. Dedem ve babaannem kansere yakalandı. Dedemi kaybettik, babaannem tedavi görüyor.

Onların bu hali beni çok etkiledi. Herkes bu kanser hastalığı yüzünden acı çekiyor. Bu yüzden kanser hastalığının çözümünü bulmak istiyorum" diye konuştu. Emre, buradan mezun olduktan sonra Yamanlar Fen Lisesi'ne gitmek istediğini sözlerine ekledi.

Okul arkadaşı Alperen Köymen de SBS 8. sınıflarda 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu. Köymen de, "Arkadaşlarımla birlikte ders çalıştım. Öğretmenlerimin büyük desteği oldu. Evde ailem her zaman benimle yakından ilgilendiler. Bunun yanında başarım için çok dua da ettim. Sonuçta bu başarıyı yakaladım. Çok mutluyum" dedi. Annesi Sibel ve babası Hünkar Köymen de çocuklarının başarısından dolayı gurur duyduklarını söyleyerek okul idarecilerine ve öğretmenlerine teşekkür etti.

Okul müdürü Muzaffer Yılmaz ise, "Bu başarı çocuklarımızın çalışkanlığının yanı sıra Cenab-ı Allah'ın bir ihsanı. Çünkü sınav öncesi çocuklarımız ve aileleri bir arada topluca dua etti. Duanın gücünü, bereketini görüyoruz. Ülkemize, Manisa'mıza, yavrularımıza hayırlı ve uğurlu olsun. Bu yavrularımız, bize anne ve babalarının birer emaneti, Allah'ın emaneti ve her şeyden önce milli servetimiz. Biz bu öğrencilerimizden aldıkları başarıyı bekliyorduk. Onlarla gurur duyuyoruz" dedi. Öğrencilerin başarısı

için okulda büyük gayreti gösterdiklerini vurgulayan Yılmaz, "Okulumuzun, öğrencilerimizin başarısında sadece verilen eğitim ve öğretim değil görünmeyen yönleri de var. Örneğin servis şoförünün kültür seviyesi düşükse, araçları eskiyle onunla çalışmıyoruz. Eğer öğrencimiz okula geldiğinde nöbetçi idareci veya öğretmenimiz kendisine olumsuz bir tavır sergilerse buna asla izin vermeyiz. Bu öğretmenlerimize hep şunu derim: 'Her işinizde yanınızdayız ama öğrenciye karşı kötü davranışınızda kesinlikle

yanınızda olmayız.' Okul aşçısı yemek verirken yemeği sıçratıyorsa, yüzü asıksa buna da müsaade etmeyiz. Bunlar eğitimin görünmeyen yüzü. Çok ince detaylara önem veriyoruz. Dolayısıyla çocuklarımızın başarısında bu hassasiyetimizin büyük etkisi olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

SBS TÜRKİYE İKİNCİSİ MANİSA'DAN
SBS TÜRKİYE İKİNCİSİ MANİSA'DAN
SBS TÜRKİYE İKİNCİSİ MANİSA'DAN
SBS TÜRKİYE İKİNCİSİ MANİSA'DAN
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2011 Perşembe 13:02:04
Güncelleme :7 Temmuz 2011 Perşembe 17:29:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?