5
Mayıs
2024
Pazar
MANİSA

SBS'de dereceye girenlere ödül

VALİ GÜVENÇ SBS'DE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, il genelinde Seviye Belirleme Sınavında (SBS) dereceye giren öğrencileri ödüllendirerek aile ve öğretmenlerini kutladı.

Valilik makamında düzenlenen ödül törenine Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy, Turgutlu Özel Kocatürk Koleji Müdürü Vahit Kazan, Salihli Özel Zuhal İlköğretim Okulu Müdürü Habib Yıldırım, Özel Ülkem Koleji Kurucusu İhsan Kızıltoprak, öğretmenler, aileler ve il genelinde ilk iki dereceyi paylaşan öğrenciler katıldı. Vali Güvenç düzenlenen törende 8.sınıf SBS’de il geneli birincisi Türkiye 47’ncisi Turgutlu Özel Kocatürk Koleji öğrencisi Almina Yüksel, İl geneli ikincisi,Türkiye 53’ncüsü Salihli Özel Zuhal İlköğretim Okulu öğrencisi Muhammet Çağdaş Demirer’e birer altın ve kitap hediye etti. İl üçüncüsü Türkiye 162’ncisi olan Manisa Özel Ülkem Koleji öğrencisi Sinem Aydınlı’nın ödülü olan altını da öğrencinin il dışında olması nedeniyle okulun kurucusu İhsan Kızıltoprak’a verdi. Vali Celalettin Güvenç, öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Vali Güvenç’e teşekkür eden öğrencilerden Almina Yüksel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesine, Muhammet Çağdaş Demirer de İzmir Fen Lisesi’ne gitmek istediğini söyledi. Vali Celalettin Güvenç, 2009-2010 eğitim-öğretim yılını başarıyla tamamlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek Manisa’nın 240 bin öğrenci, 12 bin 500 öğretmeniyle eğitim ordusuna sahip olduğunu dile getirdi. Vali Güvenç, “Ölçülerimize göre başarılı bir eğitim öğretim sezonunu tamamladık. Sınavlardaki yerimizin yanıltıcı olduğunu daha önce belirtmiştik. Çünkü mesleki liselerin oranı Türkiye ortalamasının üstünde olduğu için otomatik olarak sıralamadaki yerimiz biraz aşağılarda gözüküyor. Bizim gibi mesleki eğitim oranı orta öğretimde yüksek iller de aynı durumu paylaşıyorlar. Durumumuzun kamuoyu tarafından takdir edildiğini biliyoruz. Bugün de gerçekten SBS’de yüzümüzü güldüren üç öğrencimizi tebrik ediyorum” dedi.

Manisa’daki eğitim yatırımları hakkında da bilgi veren Vali Güvenç, “Manisa’da eğitimde çok önemli yatırımları faaliyete geçirdik. Lojmanıyla, spor salonuyla, çok amaçlı salonlarıyla çok modern bir Fen Lisesi inşaatını TOKİ’ye başlattık. Öncelikli olarak dersliklerin yapımına hız verdik. Güzel Sanatlar ve Spor Lisemizin de kaba inşaatı bitmek üzere. Beşinci Anadolu lisemiz Manisa merkezde inşaatı devam etmekte. Tütüncüoğlu tamamlanmak üzere. Avni Gemicioğlu okulumuzun bu ay yıkımını başlatıyoruz. OSB’mizin yapmış olduğu lisemiz bu yıl hizmete açılacak. Bunun yanında Şükran Bilginer’in ek binasının da ihale hazırlıklarını tamamladık. Bu çalışmalarımız sadece merkezde yapılan faaliyetlerimizdir. İlçelerimizde de büyük onarım ve küçük onarım yaptığımız, hayırseverlerin katkısıyla yaptığımız okullarımızın inşaatları devam etmektedir. Milli Eğitim, Bayındırlık ve Özel İdarenin yetkili personelleri bu inşaatları takip etmektedir.” diye konuştu.

Vali Güvenç, “Yeni eğitim öğretim sezonuna da aynı heyecanla, daha donanımlı, daha fazla derslik ve nitelikli eğitim öğretim malzemeleri ile başlarız. Sanayicimizle endüstri meslek liselerinin birlikte çalışmasına yönelik protokol imzaladık. İmzalanan bu protokol ile ara elaman ihtiyacının karşılanmasında sanayicimizle meslek liselerimizin bir araya gelmesini sağladık. Meslek liselerimizin sanayiciye hitap eder şekle dönüştürülmesi Türkiye’nin projesi olmalıdır diye düşünüyorum. Okul öncesi eğitim zorunlu olacak. Bunun için de Milli Eğitim Müdürlüğü yeni bir sorunla karşılaşmamak için alt yapı çalışmalarını sürdürüyor. Okullar tatil ama devlet yazın da boş durmuyor. Devlet de süreklilik esastır” dedi.

VALİ GÜVENÇ SBS'DE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ
VALİ GÜVENÇ SBS'DE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ
VALİ GÜVENÇ SBS'DE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİ ÖDÜLLENDİRDİ
İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2010 Salı 18:21:05
Güncelleme :13 Temmuz 2010 Salı 18:58:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?